Review > saramon vs Maps to the Stars

maps-to-the-stars-review

După ce-am văzut Cosmopolis, am zis că mi-ajunge cu David Cronenberg. Dar n-am putut sta departe prea mult și iată că i-am văzut cel mai nou film, Maps to the Stars, pentru care Julianne Moore a primit premiul pentru cea mai bună actriță la ediția de anul acesta a festivalului de la Cannes.

E greu să vorbești despre Maps to the Stars. Sunt momente în care te enervează prin dinamica scenelor, sunt momente în care te întrebi ce cauți să te uiți la un asemenea film, dar sunt și momente în care simți că David Cronenberg are ceva important de transmis.

Totul se învârte în jurul familiei Weiss. Stafford (John Cusack) este un fel de doctor, are un cabinet de masaj, unde ajută vedetele să se relaxeze și să treacă peste perioadele mai dificile. Despre soția sa, Christina (Olivia Williams), nu aflăm foarte multe, dar, în schimb, ajungem să-l cunoaștem chiar din primele secvențe pe fiul lor, Benjie (Evan Bird), care are un comportament de vedetă răsfățată. La numai 13 ani, Benji a câștigat o avere în urma succesului de care s-a bucurat serialul de comedie, Bad Babysitter, în care are rolul principal.

Iar ca familia să fie completă, ajungem să o cunoaștem și pe Agatha (Mia Wasikowska), sora lui Benji. Agatha a fost îndepărtată de familie, după ce a dat foc casei în care locuiau. Acum, s-a întors din Florida, pentru a fi asistenta personală a Havanei Segrand (Julianne Moore), o actriță trecută de prima tinerețe, care se zbate să obțină un rol într-un remake la un film care a transformat-o pe mama ei într-o vedetă.

Trailer Maps to the Stars

http://youtu.be/fwxmnyoofPs

Filmul începe cu sosirea Agathei în Los Angeles, unde îl întâlnește pe Jerome Fontana (Robert Pattinson), șofer de limuzină, cu aspirații de actor și scenarist. Apoi, facem cunoștință cu celelalte personaje și cu problemele lor.

Primele 15-20 de minute sunt un pic haotice, multe nume rostite, discuțiile se succed rapid, încât, la un moment-dat, tinzi să renunți la a-ți mai păsa.

Agatha, prin naivitatea ei de fată care nu a crescut într-un astfel de mediu, este ghidul nostru în lumea incestuoasă, imorală și rece a showbiz-ului. Havana se bucură ca un copil când află că fiul actriței care obținuse rolul pe care și-l dorea a avut un accident. Havana vrea neapărat acel rol, iar faptul că a participat și la un threesome cu producătorul spune multe despre determinarea sa.

Poate că David Cronenberg nu spune nimic nou în Maps to the Stars, anumite povești secundare din scenariul scris de Bruce Wagner nu funcționează (precum cea cu fantomele), iar personajul interpretat de Julianne Moore este ușor exagerat, dar pentru un film atât de rece și lipsit de emoție, este o plăcere să-l privești.

Maps to the Stars, conferința de presă de la TIFF 2014

Verdict: 3/5

Filmul Maps to the Stars a fost văzut în cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *