Review > saramon vs Țestoasele Ninja

testoasele-ninja

Spre deosebire de alte filme, acestuia am ales să-i spun pe românește: Țestoasele Ninja. Teenage Mutant Ninja Turtles sună atât de complicat încât până ajungi la finalul titlului, ai uitat deja ce voiai să spui.

Sunt puține desene animate pe care le vedeam în copilărie, care să-mi trezească interesul într-un asemenea fel precum s-a întâmplat cu Țestoasele Ninja, când am aflat că se va face un film bazat pe acel serial. Se pare că Sony Pictures lucrează la un film inspirat după Captain Planet, dar nu este același lucru. Chiar și copil fiind, găseam episoadele din Captain Planet mai mult ca pe niște lecții moralizatoare, pe când Țestoasele erau despre distracție.

Totuși, am învățat că niciodată nu trebuie să ai așteptări mari la filmele din ziua de azi, mai ales dacă sunt făcute în 3D. Iar, anul trecut, văzând primele imagini cu noile țestoase ninja, am devenit ușor sceptic cu privire la produsul final. Apoi, pe la începutul lui august, a venit lansarea în SUA și niciunul dintre criticii pe care-i urmăresc pe Twitter nu se arăta entuziasmat despre acest film. Așadar, m-așteptam la un dezastru. Numai că filmul regizat de Jonathan Liebesman (care mai este responsabil și pentru Wrath of the Titans sau Battle Los Angeles) s-a dovedit a fi chiar distractiv.

Nu știu dacă va reuși să câștige fani noi din rândul tinerilor care nu au crescut cu serialul din anii ’90, dar pe ceilalți nu văd cum ar putea să-i dezamăgească.

Trailer Țestoasele Ninja

Scenariul scris de Josh Appelbaum, André Nemec și Evan Daugherty urmează cu fidelitate structura poveștii originale și, la început, ne face o scurtă introducere, pentru a ne (re)familiariza cu trecutul acestor personaje.

April O’Neil, interpretată de Megan Fox, este o jurnalistă din New York ce așteaptă ocazia unui subiect important. Astfel, ajunge implicată într-o poveste legată de organizația criminală The Foot Clan. La un moment-dat, este luată ostatic, dar este salvată de niște ființe pe care nimeni nu le mai văzuse până atunci și care nu păreau să fie oameni, ci un fel de țestoase ce puteau merge, vorbi și care știau arte marțiale.

Shredder (Tohoru Masamune) este șeful lui The Foot Clan și plănuiește împreună cu omul de afaceri Eric Sachs (William Fichtner) să preia conducerea orașului New York și să le distrugă pe cele patru țestoase.

Faceți cunoștință cu Țestoasele Ninja

Au fost multe controverse în jurul acestui film: declarația lui Michael Bay în care spunea că țestoasele ar trebui să fie extratereștri, alegerea lui Megan Fox în rolul lui April sau noua înfățișare realizată în CGI a lui Donatello, Leonardo, Michelangelo și Raphael. Din fericire, nu avem parte de extratereștri, chiar dacă influența lui Michael Bay (unul dintre producători) își face simțită prezența în stilul de filmare al scenelor de acțiune, Megan Fox pare să fi fost o alegere bună până la urmă, iar noul aspect al țestoaselor, mai hipstery-agresiv, nu este deloc rău.

Acțiunea, umorul și faptul că nu ține decât puțin peste o oră jumate fac din acest film o alegere numai bună pentru o ieșire cu familia la cinema. Poate că nu va fi pe placul adulților care nu au crescut cu serialul din anii ’90, dar copiii se vor distra cu siguranță.

verdict: 3/5

3 comentarii la „Review > saramon vs Țestoasele Ninja”

  1. Pingback: Un film de weekend: Testoasele Ninja! | Unică și irepetabilă (ca toate ființele umane). Câteodată o enigmă!

  2. Pingback: Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) | CineAmator

  3. Pingback: Testoasele Ninja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *