Rock simfonic și benzi desenate, pe „The Unforgiving”

Trupa olandeză de rock simfonic Within Temptation se pregăteşte de lansarea celui de-al cincilea album al său, intitulat „The Unforgiving”. Un lucru foarte interesant la viitorul material al celor de la Within Temptation este faptul că albumul este realizat pe baza benzilor desenate concepute de către Steven O’Connell (BloodRayne & Dark 48).

Personajele şi întâmplările din piesele de pe album au fost create corespunzător cu ale celor create de O’Connell. Despre această idee de concepere a albumului, vocalista trupei, Sharon den Adel, a declarat:

„Suntem mari fani ai benzilor desenate încă din copilărie. Pentru acest album am simţit că este timpul pentru un nou pas în dezvoltarea noastră creativă, în sensul de a merge mai departe şi de a ne lărgi orizontul. Pe lângă acest concept al albumului, melodiile sunt mult mai diverse decât oricând. La sfârşitul anilor ’80 am început să citim reviste de benzi desenate, iar sound-ul acelei perioade se regăseşte pe The Unforgiving”.

Comics

within-temptation.com

În plus, cei de la Within Temptation l-au rugat pe Romano Molenaar (Witchblade, Darkness şi X-men) să deseneze personajele şi decorurile pentru prezentarea vizuală a albumului.

Despre această inedită idee, chitaristul trupei, Robert Westerholt, a comentat:

„Pentru acest album am recurs la o cu totul altă abordare, care ne-a împins şi ne-a inspirat să venim cu o schimbare de sound. Iar din asta au rezultat cele mai bune melodii ale noastre de până acum”.

„The Unforgiving” va fi lansat în luna martie 2011, când trebuia să înceapă şi turneul trupei. Însă, după cum a anunţat solista formaţiei,  Sharon, în urmă cu patru zile, pe site-ul oficial al grupului olandez, aceasta aşteaptă un copil, împreună cu Robert, ceea ce a făcut ca turneul să fie amânat până în toamna anului.

De asemenea, cei de la Within Temptation şi-au redesenat şi site-ul oficial: www.within-temptation.com, în dorinţa de a fi mult mai interactiv cu fanii din întreaga lume. Pe acesta va exista şi o secţiune WT TV, prin care trupa va posta noutăţi video.

foto: Road Runner Records

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *