România Sălbatică, din 12 mai, pe HBO Max

romania-salbatica-hbo

Miniseria România Sălbatică va fi disponibilă pe HBO Max din 12 mai, urmând ca în luna iulie să aibă premiera și pe HBO.

Narate în limba română de Melania Medeleanu și în versiunea în limba engleză de Peter Venn, cele trei episoade ne poartă într-o călătorie prin locuri spectaculoase și greu accesibile, oferindu-ne povești unice despre biodiversitatea țării.

Am urmărit filmul amețită de atâta frumusețe. Și dacă de obicei atunci când vorbesc îmi doresc ca vocea mea să se audă, de această dată am vrut să fie mai degrabă șoaptă, să adauge informație fără să distragă atenția de la cântecul naturii. Am lecturat cu drag și cu emoție și, mai ales, cu recunoștință față de cei care au adus pe ecrane frumusețea sălbatică a României noastre,
spune Melania Medeleanu

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au decis în 2018 să ducă la bun sfârșit un film documentar de amploare, continuând astfel munca începută în 2010 cu fotografierea celor 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și o rezervație a Biosferei), demers finalizat cu o expoziție de fotografie în aer liber, vizitată de peste 50.000 de oameni din marile orașe din țară.

În primul episod, Sezonul speranței – din 12 mai pe HBO Max (48 de minute) – călătoria începe cu mult așteptata sosire a primăverii, un sezon al speranței, când majoritatea animalelor se pregătesc pentru un nou ciclu de viață. De la viața dură din munții înalți, la stepele sudice ale României, descoperim cele mai bine păstrate secrete ale sălbăticiei Europei.

Cel de-al doilea episod, Sezonul abundenței – din 19 mai pe HBO Max (49 de minute) – continuă călătoria odată cu sosirea verii, un sezon al abundenței, când animalele tinere încep să se bucure de frumusețea vieții și să accepte provocările naturii în diferite regiuni, de la munții transilvăneni minunați, la cea mai mare întindere de apă de pe continent.

Sezonul schimbării – din 26 mai pe HBO Max (48 de minute) – al treilea episod al miniseriei, ne transpune în imagini incredibile de toamnă și iarnă, prin pădurile seculare incredibile și o mulțime de peisaje unice ale țării.

România Sălbatică a fost recompensat la Premiile Gopo 2022 cu premiile pentru cel mai bun documentar, cea mai bună muzică originală și cel mai bun sunet.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *