S-a dat startul la DaKINO 2010

Aseară, s-a dat startul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.
În deschiderea festivalului, a fost proiectat, în premieră în România, cel mai recent film al regizorului Danny Boyle (câştigător al premiului Oscar cu Slumdog Millionaire) – 127 Hours, un film foarte apreciat atât de critici, cât şi de public. Dacă nu aţi reuşit să-l vedeţi aseară, mai aveţi o şansă astăzi, de la ora 21.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Se pare că aceasta va fi ultima ediţie a DaKINO în Bucureşti, după ce preşedintele festivalului, Dan Chişu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că anul viitor evenimentul se va organiza la Braşov, deoarece Bucureştiul este „un oraş plin de evenimente”, iar DaKINO se cam pierde printre ele. Şi poate că nu este neapărat vina acestei aglomerări de evenimente, din moment ce nu am văzut absolut nicio formă de promovare a festivalului anul acesta.

În cadrul acestei ediţii aniversare a DaKINO, s-a renunţat la competiţia clasică de scurtmetraj, optându-se pentru o selecţie a celor mai bune scurtmetraje ale anului, care au reuşit să câştige premii importante la Oscar, Sundance sau Cannes.
Dintre lungmetrajele prezente, se remarcă Never Let Me Go, al lui Mark Romanek, şi filmul lui Ben Affleck – The Town.
Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului: iff.dakino.ro.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Patria, la Sala Elvira Popescu şi la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din incinta Muzeului Ţăranului Român, în perioada 22 – 27 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *