S-au pus în vânzare biletele pentru Nordic Film Festival la Timișoara

nordic-film-festival-timisoara

Nordic Film Festival la Timișoara invită iubitorii cinematografiei nordice în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, la prima sa ediție din Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023. Festivalul va fi găzduit de Cinema Victoria din Strada Ciprian Porumbescu Nr. 2.

Festivalul aduce în atenția publicului 12 pelicule de lungmetraj, care celebrează diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Filmele sunt subtitrate în limba română și engleză.

Vă propunem un program bogat și divers de filme premiate la festivaluri internaționale de profil. Fie că optați pentru dramă (cum ar fi A Perfect Normal Family, sau Backyard Village), romance (Girl picture), pentru un film pentru copii (Supermarsu 2), unul horror (Lamb), unul istoric (Amundsen), o biografie (Sonja: The White Swan) sau un documentar (Maija Isola), veți descoperi un spațiu cinematografic atipic,
– a declarat Vlad Rotaru, directorul artistic al festivalului.

Nordic Film Festival aduce și o noutate: persoanele cu deficiențe de auz vor avea posibilitatea să urmărească un film nordic accesibilizat pentru ele, Louis and Luca – Mission to the Moon, proiectat duminică, 1 octombrie, ora 14:00.

După proiecția filmului, spectatorii sunt invitați să rămână la un atelier de comunicare în limba semnelor române #surd în Timișoara/România/Europa. El va include o scurtă prezentare a comunității surzilor, o introducere în lumea fără sunete, câteva curiozități despre ”insula tăcerii” și vă propune 23 de semne pentru a marca Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023. Atelierul va fi condus de doamna Angela Mate, profesor psihopedagog/interpret pentru limba semnelor române, și invitații săi.

Biletele pot fi achiziționate online și de la casieria cinematografului Victoria din Timișoara situat pe strada Ciprian Porumbescu nr 2.

Nordic-Film-Festival-program

Mai multe detalii despre programul festivalului puteți găsi urmărind conturile de Facebook, Instagram și TikTok ale Nordic Film Festival.


Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucuresti, Ambasadei Republicii Finlanda la Bucuresti, Consulatului Republicii Islanda în România, Ambasadei Norvegiei în România și Ambasadei Suediei la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *