S-a lansat spotul oficial al Festivalului Internațional de Film Transilvania 2014

spot-tiff-2014

Ieri, 20 mai, organizatorii TIFF 2014 au lansat spotul oficial al celei de-a 13-a ediție a festivalului. Acesta a fost regizat de Anton Groves și Damian Groves, imaginea este semnată de Alexandru Timosca, post-producția și sunetul au fost realizate la Studioset.

După ce am văzut key visualul pentru ediția TIFF de anul acesta, am trasat imediat o paralelă între Vlad Țepeș și «nemesis-ul» său, Matei Corvin (o alăturare controversată, având în vedere că amândoi împărtășesc un trecut tumultuos legat de România), și dualitatea dintre filtrele roșu și albastru ce contribuie la reproducerea clasicului efect de 3D. În ambele cazuri, asocierea lor este atât complementară, cât și contradictorie, creând astfel o tensiune subtilă care explodează, generând viață.

Anul acesta, s-a dorit ceva complet diferit de abordarea realistă românească și noi am propus una aflată la polul opus – un dezmăț vizual pur, curajos și un pic agresiv, pentru a atrage atenția oamenilor față de un limbaj cinematic diferit.
– Anton Groves

Spotul oficial TIFF 2014

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 30 mai și 8 iunie, la Cluj-Napoca. Ediția de la București se va desfășura în perioada 10-19 iunie, iar cea de la Sibiu – câteva zile mai târziu, între 25 și 29 iunie.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *