Scurtmetrajele românești de la Cannes, acum și în București

Vineri, 29 iunie, începând cu ora 20.00, bucureștenii cinefili sunt invitați la o seară de scurtmetraje.

Institutul Cultural Român, Uniunea Cineaștilor din România și Cinema Studio au pregătit un eveniment special. Sub titulatura De la Cannes & Rotterdam la Cinema Studio, organizatorii vor aduce pe ecrane cele două scurtmetraje românești prezente la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de la Cannes, precum și Cheful, filmul lui Adrian Sitaru, prezent și el la multiple festivaluri.

Gazda evenimentului va fi criticul de film Iulia Blaga, care-i va avea ca invitați pe regizorii Paul Negoescu și Cristi Iftime, dar și pe producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre filmele care vor fi proiectate:

Orizont, scenariul și regia Paul Negoescu

11 min, premieră românească
scurtmetraj prezentat în secțiunea Semaine de la Critique, Cannes 2012

Sinopsis: Dacă un pescar dispare în mod misterios în adâncurile Mării Negre și nu e nimeni să îl auda, scoate el zgomot?

Tabăra din Răzoare, scenariul și regia Cristi Iftime

22 minute, premieră românească
scurtmetraj prezentat în secțiunea Cinefondation, Cannes 2012

Sinopsis: Este ultima zi a unei tabere de vară. Alex insistă să meargă pe munte cu o colegă, deşi simte nişte dureri bizare.

Chefu’, scenariul: Claudia Silișteanu, regia: Adrian Sitaru

22 minute
Festivaluri: Rotterdam International Film Festival 2012, Oberhausen International Short Film Festival 2012, Vilnius International Film Festival 2012, Indie Lisboa International Independent Film Festival 2012

Sinopsis: Neli (55 de ani) e plecată la București. Fiul ei, Dan (17 ani), e singur acasa. La intoarcere, vecinele din bloc se grăbesc să îi ureze bun venit și să-i povestească până la cele mai mici detalii aspecte picante ale chefului organizat de Dan în lipsa ei.

6 comentarii la „Scurtmetrajele românești de la Cannes, acum și în București”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *