Scurtmetrajul Ramona, de Andrei Crețulescu, premiat la Cannes

Echipa-Ramona,-credit-photo-Caroline-Guerin

Scurtmetrajul Ramona, regizat de Andrei Crețulescu, a primit aseară Premiul CANAL +, în cadrul secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes.

Ramona este cel de-al treilea scurtmetraj dintr-o serie începută cu Bad Penny, în 2013, și continuată cu Kowalski, în 2014.

Premiul CANAL + este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii Semaine de la Critique, filmul câștigător urmând să fie difuzat de postul de televiziune CANAL +.

În scurtmetrajul Ramona îi putem vedea pe Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu.

Bad Penny a apărut cumva din întâmplare. Practic, am făcut Kowalski pentru că făcusem Bad Penny – și apoi am făcut Ramona pentru că făcusem Kowalski. Să zicem că am decis să încheiem ostilitățile cât mai sângeros cu putință, iar actorii și-au dorit să filmăm la mare. Ceea ce am și făcut. În octombrie – nu-i vina mea că n-au precizat anotimpul.
– Andrei Crețulescu

Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache.

Trailer Ramona


Foto: Caroline Guerin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *