Searching for Sugar Man, cel mai bun documentar la Oscar 2013, vine la B-EST IFF

Nu pot spune dacă Searching for Sugar Man este cel mai bun documentar de lungmetraj al anului trecut, însă a câștigat și BAFTA și Oscarul la această categorie, iar la Sundance a primit atât Premiul Publicului cât și Premiul Special al Juriului. Prin urmare, este un film de văzut. Iar B-EST IFF îl aduce, în aprilie, în România.

Cea de-a noua ediție a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti – B-EST IFF – va avea loc în perioada 15 – 21 aprilie, iar alături de Searching for Sugar Man, în secțiunea necompetitivă Panorama vor mai fi prezente și Superstar, cel mai recent film al francezului Xavier Giannoli, dar și On the Road, al brazilianului Walter Salles.

Searching for Sugar Man este realizat de Malik Bendjelloul și spune incredibila poveste a lui Rodriguez, o legendă a rockului anilor 70, care a dispărut din lumina reflectoarelor după numai două albume scoase. În ultimii trei ani de lucru la acest documentar, din lipsa banilor, Malik Bendjelloul a fost nevoit să renunțe la folosirea camerei Super 8 cu un iPhone și o aplicație Super 8 care costă în jur de un dolar.

Superstar, filmul lui Xavier Giannoli, spune povestea neobișnuită a unui om cât se poate de obișnuit, Martin Kazinski, care se trezește, peste noapte, adulat de mulțimi întregi fără să știe cum, de ce, și mai ales ce să facă pentru ca lucrurile să revină la normal. Acesta a avut premiera anul trecut, la festivalul de la Veneția.

On the Road, regizat de Walter Salles și cu Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart și Amy Adams în distribuție, a fost prezentat pentru prima dată la Cannes, în 2012, iar la finalul anului a intrat pe lista cu cele mai bune 10 filme independente a celor de la National Board of Review.

Un comentariu la „Searching for Sugar Man, cel mai bun documentar la Oscar 2013, vine la B-EST IFF”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *