Serialul Patria, din mai la HBO

patria-premiera-hbo

Patria, un serial realizat de HBO Europe, adaptare a romanului scris de Fernardo Aramburu, va avea premiera în luna mai pe platforma online HBO GO.

Prezentând portretul a două familii basce în plin conflict politic și social timp de peste trei decenii și noua perspectivă asupra terorismului și consecințele lui în rândul populației, romanul lui Fernardo Aramburu a devenit unul dintre cele mai importante romane spaniole din ultimul deceniu.

Trailer Patria

https://youtu.be/iRS-4I44mlc

Serialul spune o poveste care se petrece pe parcursul a trei decenii, în Țara Bascilor amenințată de terorismul grupării ETA, din perspectiva a două familii dezbinate de conflictul violent. Viețile lui Bittori și ale familiei sale se schimbă în ziua în care membrii ETA îi ucid soțul, pe Txato și relația cu prietena ei apropiată Miren, al cărei fiu face parte dintr-o celulă ETA, se încheie.

Această temă complexă este articulată de o poveste intimă: o dramă de familie care afectează oamenii obișnuiți, o abordare accesibilă pentru orice tip de public. Filmul propune o situație foarte comună în lumea întreagă: societăți polarizate și dezbinate de probleme politice sau conflicte care au efecte concrete, tragice și devastatoare pentru familii și grupuri de prieteni.

Având opt episoade, serialul Patria va avea premiera mondială la festivalul Series Mania din Lille (20-28 martie), unde a fost selectat în competiție și va fi difuzat simultan în cele 21 teritorii HBO Europe în mai 2020.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *