Skyfall – cea mai bună imagine, și Argo mai câștigă un premiu

Cu două săptămâni înaintea decernării Oscarurilor, The American Society of Cinematographers (ASC) și Friends of the USC Libraries au ales câștigătorii pentru cel mai bun director de imagine, respectiv pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Cel mai bun director de imagine a fost ales Roger Deakins, pentru Skyfall; ceilalți nominalizați fiind Danny CohenLes Miserables, Janusz KaminskiLincoln, Seamus McGarveyAnna Karenina și Claudio MirandaLife of Pi.

Cu excepția lui Cohen, toți ceilalți se află și printre nominalizații la Oscar, Robert RichardsonDjango Unchained, luându-i locul lui Cohen în preferințele Academiei Americane.

Cinci din ultimii 10 câștigători ai ASC Award au câștigat și Oscarul pentru cel mai bun director de imagine, iar Deakins nu a mai câștigat niciodată un Oscar până acum, deși a fost nominalizat de zece ori.

În ceea ce privește cea de-a 25-a ediție a USC Libraries Scripter Award, premiu ce se acordă celui mai bun scenariu adaptat, câștigător a fost Chris Terrio, pentru Argo, Joshuah Bearman, jurnalistul care a scris articolul din Wired despre Tony Mendez și însuși Mendez, autorul autobiografiei The Master of Disguise.

Ceilalți nominalizați au fost:

  • Lucy Alibar și Benh Zeitlin, pentru adaptarea piesei de teatru Juicy and Delicious, realizând filmul Beasts of the Southern Wild;
  • David Magee, care a adaptat romanul Life of Pi, scris de Yann Martel;
  • Tony Kushner, care a adaptat Team of Rivals, carte scrisă de Doris Kearns Goodwin;
  • Stephen Chbosky, pentru scenariul lui The Perks of Being a Wallflower, realizat după propriul roman; și
  • David O. Russell, care a adaptat romanul cu același titlu, al lui Matthew Quick.

Pentru amatorii de statistici, trebuie spus că în cei 24 de ani, de când se acordă acest premiu, numai de opt ori câștigătorul USC Libraries Scripter Award a câștigat și Oscarul, însă în ultimii cinci ani acest lucru s-a întâmplat de patru ori.

Un comentariu la „Skyfall – cea mai bună imagine, și Argo mai câștigă un premiu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *