Spotul oficial Anim’est 2013

Aseară, 23 septembrie, a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia organizatorii Anim’est au prezentat spotul oficial al ediției din acest an, precum și alte câteva noutăți.

La fel ca și anul trecut, ideea de bază a spotului de promovare este sintagma: Join the Miracle of Animation! Regizor este Radu Muntean iar agenția care l-a creat, așa cum o face, de altfel, de șase pentru Anim’est, este Ogilvy.

Nouă ne-a plăcut tare mult ciobanul de anul trecut. Ne-a plăcut felul în care animația i-a făcut miracolul și mai miraculos. Asa că ne-am hotărât să scriem un sequel. Prietenii noștri de la Anim`est au fost de acord cu noul scenariu și Abis a fost din nou de acord să ne ajute cu producția. Așa am ajuns la unul dintre cei mai cunoscuți regizori români, la Radu Muntean adică. Faptul că și lui i-a plăcut noul script s-a văzut în felul în care am lucrat împreună și se vede cel mai bine în rezultatul final care sperăm să placă și publicului.

– spune Dani Macarie, creative director Ogilvy.

Spotul de promovare Anim’est 2013

http://youtu.be/nLmxZg0dg-g

Tot aseară, a fost anunțată continuarea colaborării dintre Anim’est și Pixar. Astfel, pentru al doilea an consecutiv, un reprezentant al celebrului studio de animație va sosi la București, pentru a oferi publicului o lecție autentică de animație.

Alex Woo este story artist la Pixar și le dă întâlnire tuturor fanilor animației, vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Patria. Acesta le va povesti celor prezenți despre câteva dintre cele mai de succes titluri realizate de studio și de ce Povestea e regele la Pixar.

În prezent, Alex Woo este implicat în scenariul noii producţii Pixar, Finding Dory (continuarea lui Finding Nemo), precum și al filmului The Good Dinosaur.

De asemenea, un alt invitat al Anim’est-ului va fi Michel Ocelot, care a debutat cu Kirikou et la Sorcièr / Kirikou şi vrăjitoarea, câștigând Premiul pentru cea mai bună animație la Annecy în 1999 și Cel mai bun lungmetraj animat la Premiile britanice din 2002. Apoi, a mai realizat, printre altele, Azur et Asmar, prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, în 2011, Les Contes de la nuit / Tales of the Night / Poveşti în miez de noapte, care a fost selectat în competiţia celei de-a 61-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, iar cel mai recent film de lungmetraj al său este Kirikou et les hommes et les femmes / Kirikou and the Men and Women / Kirikou, bărbaţii şi femeile, nominalizat la Premiile Cesar în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *