Start TIFF 2012

Astăzi, 1 iunie 2012, se dă startul celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Aceasta se va deschide oficial la orele 20.45, în Ursus Open Air (Piaţa Unirii) din Cluj, unde vor fi proiectate, în premieră în România, o versiune color restaurată a filmului Călătorie pe lună, de Georges Méliès, și noul film regizat de Tudor Giurgiu, Despre oameni și melci.

Lista cu cele 12 filme din competiția oficială poate fi văzută aici, în vreme ce pentru programul festivalului puteți vizita site-ul oficial al TIFF 2012.

Dacă doriți să fiți la curent cu tot ce se întâmplă la TIFF, organizatorii au pregătit trei aplicații interesante.

În primul rând este vorba despre TIFF-ul Vesel, o aplicație dedicată tuturor posesorilor de smartphone-uri şi care îi provoacă pe cinefili să găsească în diverse puncte-cheie din oraș 30 de trailere ale unor filme din cadrul festivalului.

Pentru a putea fi vizionate, trailerele vor trebui „deblocate”. Deblocarea unui trailer se face automat atunci când, folosind aplicația TIFF-ul VESEL, vor fi găsite în locațiile-cheie logo-urile TIFF. Fiecare logo TIFF deblochează un trailer, iar 5 trailere diferite colecţionate îi vor aduce user-ului o șansă la tragerile la sorți pentru unul din cele 50 de premii oferite de TIFF publicului cinefil.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Senior Interactive.

Realitate Augmentată TIFF reprezintă o altă modalitate prin care să stai la curent cu evenimentele de la TIFF. Dezvoltată pe platforma Layar, aceasta permite oricărui spectator cu smartphone (iOS, Android, Blackberry, Symbian) să vadă locațiile TIFF din oraș sau din vecinătate, ce se desfășoară în momentul respectiv în acele locații sau programul zilei și, mai ales, cât de departe sunt și cum le poate găsi. Totul este „proiectat” live peste ceea ce „vede” camera smartphone-ului, oferindu-i celui care-l utilizează posibilitatea de a accesa mai repede informații legate de TIFF.

Cu aplicația gratuită Layar poate fi scanat (pozat) oricare dintre posterele oficiale sau logo-ul TIFF. Se va încărca automat Realitatea Augmentată TIFF, care va proiecta live unul dintre spoturile oficiale. Camera smartphone-ului poate fi orientată spre diferite zone din oraș pentru a vedea ce se petrece în locațiile TIFF sau ce filme rulează la cinematografele din festival.

Printr-o simplă atingere a locației TIFF, cinefilii pot afla și mai multe informații sau pot merge direct pe site-ul mobil m.tiff.ro sau pot chiar cumpăra bilete la concertele TIFF, direct de pe telefon. Raza standard pe care acționează aplicația este 1,5 km, dar poate fi modificată.

În plus, tot datorită Realității Augmentate, publicaţia AperiTIFF va oferi în premieră, pe lângă informații şi cronici de film, și trailere care vor rula automat când camera smartphone-ului va încadra prima pagină din AperiTIFF. Acolo unde se găsesc stickere cu logo-ul „View with Layar” înseamnă că în Realitatea Augmentată pe spectatori îi așteaptă informații în plus, trailere şi știri legate de TIFF.

În afară de aceste două aplicații, TIFF a mai pregătit și un site special pentru mobile: m.tiff.ro, precum și o aplicație specială – TIFF 2012 – ce poate fi descărcată fie din AppStore , fie, pentru terminalele pe Android, din Google Play.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) se desfășoară în perioada 1-10 iunie, în Cluj-Napoca,

2 comentarii la „Start TIFF 2012”

  1. Acuma si incerc faza cu layer pt ca is curios. Eu va trebui sa plec poimaine la Bucuresti dar dupa ce ma intorc daca si prindem vreme buna :D La filme cu noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *