Documentarul ”Sunt ceea ce am învățat să fiu” are premiera pe 24 iunie

Poster-documentar-SUNT-CEEA-CE-AM-INVATAT-SA-FIU

Duminică, 24 iunie, de la 15:30, Kanal D va difuza în premieră documentarul Sunt ceea ce am învățat să fiu. Acesta pune accentul pe conștientizarea importanței educației în toate mediile sociale, pentru a oferi o șansă la normalitate fiecărui copil din România.

Sunt ceea ce am învățat să fiu face o paralelă între copiii cu șansă la educație și copiii fără această șansă și cum evoluează ei – sau nu – peste ani, reprezentând un semnal de alarmă pentru societatea românească și consecințele ignorării problemelor cu care ne confruntăm.

Fiecare copil prezentat în documentar a fost filmat la un interval de 7 ani distanță, pentru a demonstra cum educația în mediile defavorizate schimbă destine în bine și cum poziția copiilor care au șansa la educație se schimbă sub influența societății în care trăiesc, a prietenilor, iar sensibilitatea lor față de cazurile unor copii sărmani scade.

Trailer Sunt ceea ce am învățat să fiu

Lucrez cu fundații pentru copii de mulți ani, în special cu Ovidiu Ro și, în lupta de a strânge fonduri, am realizat cât de important este să-ți obligi interlocutorul să facă un exercițiu de imaginație: cum va fi un copil fără educație în adolescență și apoi în maturitate. Astfel încât am hotărât să filmez grupe de vârstă 4-6 ani, 10-14 ani și peste 20 de ani. Câțiva ani mai târziu, am fost sfătuită să mă reîntorc la ei, după 7 ani, și să îi filmez din nou,
spune regizoarea Adela Vrînceanu-Celebidachi despre ideea realizării acestui documentar.

Sunt ceea ce am învățat să fiu este regizat de Adela Vrînceanu-Celebidachi, în colaborare cu Liviu Stanciu.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *