Supa Modo și Goldfish, câștigătoarele de la KINOdiseea 2018

KINOdiseea_4

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea s-a desfășurat anul acesta în perioada 8-13 noiembrie și s-a încheiat, marți seara, 13 noiembrie, la Cinema Eforie, cu o gală de premiere în urma căreia au fost anunțați câștigătorii.

Scurtmetraj

Marele premiu al competiției de scurtmetraj i-a revenit peliculei Goldfish, în regia lui Yorgos Angelopoulos.

Juriul a acordat două mențiuni speciale, filmelor The lion boy & the owl girl, regia Renan Montenegro, și Good girls don’t, regia Ana de Lara.

Premiul Special al Juriului a fost primit de filmul românesc The Little Hero, regia Elena Ciolacu.

În cadrul secțiunii filmelor pentru adolescenți, Sirene (regia Zara Dwinger) a primit Marele Premiu la KINOdiseea 2018.

Lungmetraj

Supa Modo (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina) a fost desemnat câștigătorul Marelui Trofeu KINOdiseea 2018, în timp ce Premiul Publicului (Audience Award) a mers către Los Bando (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo).

A fost una dintre cele mai reușite ediții, pentru că a fost un an cu filme foarte bune pentru copii, am avut cinci animații foarte bune, am avut ateliere foarte reușite, am ieșit cumva din sfera cinema-ului. Reacția publicului a fost foarte bună. Ceea ce ne-am propus noi cu KINOdiseea, de a crește un public, s-a întâmplat din ce în ce mai mult, pentru că este un festival de familie și foarte mulți oameni care de obicei merg la mall au venit să vadă filme de artă,
– Daniel Mitulescu, directorul festivalului.


Festivalul Internațional de Film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, finanțat de Primăria Sector 3.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *