0
27 septembrie 2011
 
 

Superman, Spiderman sau Batman, filmul românesc cu super-eroi


Zilele acestea, Tudor Giurgiu filmează cel de-al doilea său lungmetraj, intitulat provizoriu: Despre oameni și melci. Iar în tot acest timp, cel mai recent scurtmetraj semnat de către regizorul român – Superman, Spiderman sau Batman – a fost selectat la trei festivaluri de film importante.

Astfel, filmul lui Tudor Giurgiu se va afla în competițiile oficiale dedicate scurtmetrajelor de la Festivalul de Film de la Varșovia, care se va desfășura între 7 și 16 octombrie, de la Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, care va avea loc între 22 și 29 octombrie, precum și în cadrul competiției oficiale dedicată scurtmetrajelor a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic (4 – 13 noiembrie).

În Superman Spiderman sau Batman este vorba despre un băiat de numai 5 ani, pe nume Aron, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la finalul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

Filmul a avut premiera la începutul acestei veri, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF 2011 – și a mai fost apoi proiectat și la cea de-a 8-a ediţe a Festivalului Internaţional de Film Anonimul.

Superman Spiderman sau Batman este o producție Libra Film, nu durează mai mult de 11 minute și îi are în distribuție pe Bogdan Zsolt, Aaron Şerban, Ovidiu Crişan, Elena Ivanca.


Articol scris de