Țânțarii cinefili din Deltă, în pericol

anonimul-tantari-campanie

De 10 ani încoace, țânțarii cinefili din Deltă au stat liniștiți la ei acasă și nu s-au confruntat cu probleme. Iată, însă, că anul acesta, odată cu mutarea celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul la București, se văd în pericol să nu mai găsească hrană.

Ţânţarul, această specie urâtă de toată lumea, ascunde secrete nebănuite. Este puţin ştiut că aici la Sf. Gheorghe există o specie de ţânţar specială. În perioada festivalului de film ANONIMUL înţeapă regizori, actori, oameni de film şi transmit virusul cintematografiei. Acum aceşti ţânţari sunt în pericol, Festivalul ANONIMUL se mută la Bucureşti împreună cu principala lor sursă de hrană. Pentru ţânţarul de la Sf. Gheorghe asta înseamnă malnutriţie şi chiar extincţie.
– spune Cercetătorul

Unii s-au apucat chiar de o afacere în acest sens și vând un țânțar cinefil, original de Sfântu Gheorghe, cu 20 de lei bucata. Legenda spune că dacă te înțeapă un astfel de țânțar, devii pe loc cinefil. Chiar dacă în cazul lui Nicu mecanicu se pare că n-a funcționat.

Cei care s-au gândit să tragă un semnal de alarmă în privința acestui pericol care-i privește pe țânțarii din Deltă sunt cei de la FCB Bucharest.

Toţi oamenii care merg în Deltă şi în zona Sf. Gheorghe cunosc problema ţânţarilor şi a înţepăturilor de care nu ai cum să scapi. Ţânţarii au fost martori la toate evenimentele şi poveştile trecătorilor, iar în timp au devenit un simbol al locurilor. De aici şi ideea ţânţarului cinefil care ani la rând s-a hrănit cu sângele actorilor şi oamenilor de film înţepaţi la ANONIMUL şi care odată cu mutarea festivalului sunt în pericol,
– Bogdan Moraru, Creative Director FCB Bucharest.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul se desfășoară la București, în perioada 12 – 17 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *