Tatăl fantomă merge la festivalul de la Montreal

Primul film regizat de către Lucian Georgescu, Tatăl fantomă, a fost selectat la Festivalul Internațional de Film de la Montreal, în cadrul secțiunii filmelor de debut.

Tatăl fantomă este un road movie bazat pe nuvela Almost Oriental, scrisă de către scriitorul și scenaristul american Barry Gifford (care, de altfel, chiar apare în film) și spune povestea profesorului Robert Traum (interpretat de Marcel Iureş), care, reîntors în țara natală a tatălui și unchiului său – celebrii frați Traum: Rudolf, un romancier de succes, și Samuel, un fost gangster din Chicago – ajunge să o cunoască pe Tania (Mihela Sîrbu).

Director de imagine este Liviu Mărghidan, în timp ce de muzica originală s-a ocupat Johannes Malfatti.

În afară de Marcel Iureş şi Mihaela Sîrbu, din distribuție mai fac parte Valer Delakeza, Mihai Constantin, Mimi Brănescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu şi Mirela Oprişor.

Deși a putut fi vizionat în premieră absolută în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF, lansarea oficială a filmului Tatăl fantomă va avea loc spre sfârșitul anului.

Mai multe detalii despre film poți găsi pe site-ul oficial sau urmărind Tatăl fantomă pe Facebook.

Alături de Tatăl fantomă, la festivalul de la Montreal, care va începe pe 18 august, a mai fost selectat un alt film românesc: scurtmetrajul Fotografia, regizat de către Victor Dragomir. Acesta prezintă întâlnirea dintre un tată și un fiu; tatăl fiind interpretat de Victor Rebengiuc iar fiul de Şerban Pavlu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *