Timishort 2013 > Ultima zi

Ieri a fost ultima zi a unui festival făcut cu drag şi multă pasiune de o echipă tânără şi entuziastă. Cu un buget mic şi mult curaj, Timishort Film Festival a oferit patru zile de filme controversate şi zeci de scurtmetraje care au născut discuţii, dar au şi reuşit să umple în mare măsură cinematograful Timis şi Aula BCUT.

Gala de premiere a scurtmetrajelor proiectate în festival a adunat o mare de oameni curioşi ce s-au branduit din cap până în picioare cu insigne Timishort, plasuţe colorate şi reviste cu zombi.

Câştigătorii Timishort Film festival 2013 sunt după cum urmează:

Compeţiţia internaţională

Trofeul Timishort pentru cel mai bun film: PUDE VER UN PUMĂ / COULD SEE A PUMA 

Menţiunea specială a juriului: CE QUE MON AMOUR DOIT VOIR / WHAT MY LOVE MUST SEE 

Premiul publicului: DJURENS DAG / ANIMAL DAY 

Compeţiţia naţională

Premiul pentru cel mai bun film românesc: După FEL şi CHIP/AS YOU LIKE IT 

Menţiunea specială a juriului: TABĂRĂ DIN RĂZOARE/THE CÂMP ÎN RĂZOARE 

Premiul publicului: După FEL şi CHIP/AS YOU LIKE IT   

Videorama

Premiul pentru cel mai bun film experimental: MISS CANDACE HILLIGOSS’ FLICKERING HALO/ AURĂ TREMURĂTOARE A DOMNIŞOAREI CANDACE HILLIGOSS 

Menţiunea specială a juriului: TAPE GENERATIONS/GENERAŢÎI ADEZIVE 

Premiul publicului: I FIND U FREEKY  

De menţionat ar mai fi proiecţia specială a filmului Wonderland în regia lui Peter Kerek. Filmat parţial în Timişoara, filmul povesteşte o întâmplare din viaţa lui Istvan, un băieţel de 9 ani ce găseşte trei sticle de Pepsi în casa unui ofiţer. Dacă nu v-am stârnit curiozitatea cu acest sinopsis, mai am de adăugat faptul că acţiunea scurtmetrajului se petrece în anii `80, iar ofiţerul este de la Securitate.

Ca de final: A fost Timishort 2013. Ne-am simţiţ excelent, ne-am dichisit cu frumoase floricele în piept, ne-am bucurat de scurtmetraje inteligente şi aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *