Tinerii scenariști sunt invitați să se înscrie pentru rezidența internațională de scenaristică Pustnik

Poster-Pustnik-2018

A patra ediție a rezidenței de scenaristică Pustnik, primul astfel de program din România destinat tinerilor scenariști și regizori emergenți din întreaga lume, va avea loc între 9 și 17 septembrie 2018, la Portul Cultural Cetate.

Timp de 9 zile, 8 cineaști (3 din România și 5 din afara țării) își vor dezvolta proiectele de film de lungmetraj, pe care le vor putea prezenta, la finalul rezidenței, producătorilor invitați, în cadrul sesiunilor de pitch.

Deadline-ul pentru aplicații este 23 mai 2018, iar înscrierea se poate face online, pe site-ul pustnik.com. Rezidența nu presupune taxe de înscriere sau participare, organizatorii acoperind costurile de cazare, masă și transport din București la Port Cetate.

Regizorii și scenariștii se pot înscrie cu proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare (synopsis, exposé, treatment sau prim draft). Aceștia trebuie să fi scris anterior scenariul pentru cel puțin un scurtmetraj sau un lungmetraj prezentat într-un festival internațional de film.

Rezidenții își vor dezvolta scenariile de lungmetraj (debut sau al doilea film), urmând ca la finalul programului să primească feedback și să își poată susține proiectul în fața unora dintre cei mai importanți producători europeni, în cadrul unor sesiuni de pitch informale.


Pustnik este prima rezidență internațională de scenaristică desfășurată în România. Proiectul își propune să le ofere tinerilor scenariști un context prielnic dezvoltării poveștilor la care lucrează, într-un cadru natural și relaxat, departe de presiunile industriei. În același timp, PUSTNIK își dorește să creeze în jurul său o rețea de profesioniști din cinema, cercetători și oameni de cultură, cu scopul încurajării colaborărilor dintre aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *