Toată lumea din familia noastră va deschide Timishort 2012

Organizatorii ediției de anul acesta a Festivalului Timishort au ales ca filmul care va da startul celor patru zile de scurtmetraje în Timișoara să fie Toată lumea din familia noastră, cel mai recent film semnat Radu Jude.

Proiecția acestuia va avea loc joi, 3 mai, începând cu orele 19.00, la Cinema Timiș, intrarea fiind liberă.

Toată lumea din familia noastră a avut premiera în România pe 4 aprilie și spune, cu umor, o poveste tristă, a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ.

Este al doilea an consecutiv în care Timishort prezintă în deschidere un film realizat de Radu Jude, şi de aceea ne bucurăm că acesta va face parte și din juriul Competiției Internaționale” spune Andreea Dincă, directorul festivalului. ”În plus, vom proiecta o retrospectivă a scurtmetrajelor sale în cadrul secţiunii Focus”.

Lampa cu căciulă (2006), Dimineaţa (2007) şi Alexandra (2008) sunt cele trei scurtmetraje regizate de Radu Jude, care vor fi proiectate în cadrul secțiunii Focus.

Cea de-a patra ediție a Timishort va avea loc în perioada 3-6 mai, la Cinema Timiş, Aula BCUT și Club Setup din Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *