Top 10 > Bloggerii și Hitchcock

Nouă bloggeri cinefili din România au plecat în căutarea MacGuffin-urilor din filmele lui Hitchcock. Ei bine, când am auzit pentru prima dată termenul ”MacGuffin” la Laura Trișcă, m-am întrebat ce-i acela un MacGuffin. Răspunsul iată că vine de la Teodora Apostol:

Totul ar fi pornit de la o anecdotă cu doi scoţieni într-un tren. Unul îl întreabă pe celălalt: “Nu vă suparaţi, ce este acel obiect ciudat din bagajele dumneavoastră?” “E un MacGuffin” îi răspunde celălalt. “Şi ce este un MacGuffin?” întreabă primul. “E un aparat de prins leii de pe dealurile Scoţiei” i se răspunde. “Păi nu există lei pe dealurile Scoţiei!” se minunează primul. “Ei, atunci ăsta nu e un MacGuffin” soseşte răspunsul prompt.
Exact ca în povestire, MacGuffinul este ceea ce vrea autorul.

Aceasta este prima colaborare de acest gen în rândul bloggerilor care scriu despre filme și merită menționată și aici. Articolul a fost realizat la propunerea Mihaelei Cârlan (CEO revista Catchy și publisher la Club Diverta).

Iată în continuare topul 10 al filmelor maestrului Hitchcock privite din perspectiva MacGuffin-urilor pe care le conțin:

Locul 1 – Rear Window (1954)
Locul al 2-lea – North by Northwest (1959)
Locul al 3-lea – Psycho (1960)
Locul al 4-lea – Vertigo (1958)
Locul al 5-lea – Strangers on a Train (1951)
Locul al 6-lea – Rope (1948)
Locul al 7-lea – The Birds (1963)
Locul al 8-lea – Notorious (1946)
Locul al 9-lea – The Man Who Knew Too Much (1956)
Locul al 10-lea – Dial M for Murder (1954)

Bloggerii care au contribuit la realizarea acestui top sunt: Teodora Apostol, Maria Drinceanu, Corina Romonti, Marian Iuga, Angela Alexandru, Adina Chitu, Bianca Rus, Adriana Zavoi și Laura Trişcă.

Articolul complet poate fi citit pe site-ul Club Diverta.

3 comentarii la „Top 10 > Bloggerii și Hitchcock”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *