Top filme favorite > Adrian Sitaru

Dacă îți place să fii la curent cu ce se mai întâmplă prin cinematografia românească, atunci e imposibil să nu-ți fie cunoscut numele regizorului Adrian Sitaru. În 2007, acesta era premiat la Festivalul de Film de la Locarno pentru scurtmetrajul Valuri. Apoi, a realizat Pescuit sportiv și, în 2008, a primit alte premii la Festivalul de la Salonic: Premiul special al juriului și Premiul pentru cea mai bună actriță (acordat, ex-aequo, Mariei Dinulescu și Ioanei Flora). Iar, recent, a fost premiat din nou la Locarno, de data aceasta pentru cel de-al doilea său lungmetraj, intitulat Din dragoste cu cele mai bune intenții.

L-am întrebat pe Adrian Sitaru să ne spună care sunt cele mai bune 5 filme pe care le-a văzut. Evident că nu a fost ușor să facă rapid un top, dar iată ce ne-a răspuns:

E greu sa fac un top, de obicei topurile se fac dupa niste criterii si in functie de aceastea difera alegerea filmelor. Am sa aleg 5 filme dupa criteriul influentei ce l-au avut asupra mea in luarea deciziei de a fi regizor.

1. Сталкер/Călăuza (1979), de Andrey Tarkovskiy

2. 8 1/2 (1963), de Federico Fellini

3. Fanny och Alexander/Fanny și Alexander (1982), de Ingmar Bergman

4. Солярис/Solaris (1972), de Andrey Tarkovskiy

5. Breaking the Waves (1996), de Lars von Trier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *