Top filme favorite > Monica Lăzurean-Gorgan

Monica Lăzurean-Gorgan este unul dintre fondatorii casei de producție de film 4 Proof Film, alături de regizorul Adrian Sitaru, directorul de imagine Adrian Silișteanu și actorul Adrian Titieni.

A produs filme de scurtmetraj, precum multipremiatul Colivia, al lui Adrian Sitaru, dar și filme de lungmetraj, care, de asemenea, au obținut premii la festivalurile de film: Pescuit sportiv (regizor tot Adrian Sitaru), recent-lansatul Visul lui Adalbert, regizat de Gabriel Achim, a fost co-producătoare la cel de-al doilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru – Din dragoste, cu cele mai bune intenții, și este producător delegat la proiectul Adinei Pintilie – Nu mă atinge-mă, proiect selecționat în cadrul L’Atelier Cinefondation de la Cannes 2012.

De asemenea, s-a aventurat și pe tărâmul regiei de film, producând și co-regizând documentarul Votul meu, care a fost selectat anul trecut în cadrul festivalului de film de la Rotterdam și premiat la festivalul de film de la Sarajevo.

La ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, Monica Lăzurean-Gorgan va participa în cadrul programului Producers on the Move, unul dintre cele mai cunoscute programe de promovare a talentelor din industria cinematografică europeană.

Cu această ocazie, producătoarea română ne-a răspuns la câteva întrebări,… dar, mai întâi, iată care sunt filmele ei favorite.

Top 5 Filme Favorite ale Monicăi Lăzurean-Gorgan:

Pulp Fiction (1994), regizor Quentin Tarantino

Belovy (1994), regizor Vikctor Kossakovsky

Dead Man (1995), regizor Jim Jarmusch

A Woman Under The Influence (1974), regizor John Cassavetes

The Man Without a Past (2002), regizor Aki Kaurismaki

2 comentarii la „Top filme favorite > Monica Lăzurean-Gorgan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *