[Trailer] Another Year, regia Mike Leigh

Cel mai recent film al lui Mike Leigh – Another Year – a avut premiera anul acesta, la festivalul de la Cannes, unde a impresionat majoritatea criticilor. Filmul prezintă viaţa unui cuplu mai în vârstă şi a prietenilor lor, pe parcursul unui an. Având în vedere că precedentele două filme ale lui Mike Leigh – Vera Drake şi Happy-Go-Lucky – au primit nominalizări la Oscar, mă aştept la un film care să nu mă dezamăgească, poate unul dintre cele mai bune ale anului.

Distribuţia nu surprinde absolut deloc. Rolurile principale fiind interpretate de doi colaboratori fideli ai lui Leigh: Jim Brodbent şi Ruth Sheen. Alături de ei, îi vom mai vedea pe Lesley Manville, Peter Wight, David Bradley, Karina Fernandez, Phil Davis şi Imelda Staunton.

Another Year a fost achiziţionat, la Cannes, de către Sony Pictures Classics, iar lansarea oficială pentru Statele Unite ale Americii este programată pentru 29 decembrie 2010.

Mai jos, poţi viziona trailerul realizat pentru Marea Britanie, care a apărut, iniţial, săptămâna trecută pe site-ul publicaţiei The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *