Trei filme românești vor fi prezente în competiție, la Locarno

Astăzi, 17 iulie, au fost anunțate filmele care vor fi prezente la cea de-a 66-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno, care se va desfășura între 7 și 17 august.

Trei filme românești vor fi prezente în competiție, două lungmetraje și un scurtmetraj. La acestea, se mai adaugă și scurtmetrajul Șase pești mari, al lui Ștefan Constantinescu, care, însă, reprezintă Suedia.

Filmul lui Corneliu Porumboiu, Când se lasa seara peste București sau metabolism, va concura în cadrul secțiunii Concorso internazionale, în vreme ce Roxanne, debutul în regie al lui Valentin Hotea, va fi prezent în secțiunea Concorso Cineasti del presente.

Când se lasa seara peste București sau metabolism îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Diana Avramut, Mihaela Sirbu și Alexandru Papadopol, fiind al treilea lungmetraj regizat de Porumboiu, după A fost sau n-a fost? (2006) și Poliţist, adjectiv (2009).

Din distribuţia filmului Roxanne fac parte: Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise, iar scenariul a fost scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea.

Scurtmetrajul Plimbare, de Mihaela Popescu, va fi și el prezent în competiția de la Locarno. La fel ca și Șase pești mari, filmat în întregime în România și produs de HiFilm.

Lista completă cu filmele care vor putea fi văzute la Festivalul de la Locarno poate fi văzută pe site-ul festivalului.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *