Trei zile până la Crăciun, un nou film de Radu Gabrea

Cel mai recent film în regia lui Radu Gabrea, Trei zile până la Crăciun, va începe să fie difuzat în cinematografe luna viitoare, începând cu 14 decembrie.

Produs de Total TV, în parteneriat cu Atlantis Studio și UJ Budapest Film Studio, Trei zile până la Crăciun reprezintă o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989.

Sinopsis-ul filmului lui Gabrea arată astfel:
În ultima sa noapte ca stăpân absolut al ţării, Nicolae Ceauşescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineaţa, pe 22 decembrie, de teamă să nu fie linşat de mulţimea care forţează intrarea în clădire, Ceauşescu acceptă să fie evacuat cu elicopterul. Odată ridicat în aer, devine însă prizonier al celui pe care tocmai îl numise la comanda Armatei: generalul Stănculescu.
Fuga catre necunoscut se termină în curtea unei unități militare din Târgoviște, în data de 25 decembrie 1989, la ora 14:30.

Scenariul a fost scris de Grigore Cartianu, iar rolurile celor doi soți Ceaușescu sunt interpretate de Constantin Cojocaru și Victoria Cociaș (Cociaș fiind, de altfel, și producătoarea filmului).
Din distribuție mai fac parte: Costel Caşcaval, Mircea Rusu, Ion Grosu și Daniel Popa.

Trei zile până la Crăciun a mai fost proiectat în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc a celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, dar și la cea de-a doua ediții a MECEFF – Mediaș Central European Film Festival.

2 comentarii la „Trei zile până la Crăciun, un nou film de Radu Gabrea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *