Trending > Jocuri video bazate pe filme

jocuri-video-bazate-pe-filme

După ce în urmă cu câteva săptămâni, Disney anunța apariția unor cărți pentru copii bazate pe filmele Star Wars, iată că zilele trecute a venit cu un nou anunț, în care a precizat că urmează să lanseze o serie de șase jocuri, grupate sub denumirea de Star Wars Journeys.

Toate aceste măsuri fac parte dintr-o campanie de marketing pentru viitorul Star Wars: Episode VII, a cărui premieră va avea loc anul viitor. Trebuie spus că drepturile pentru celelalte șase filme din serie aparțin studiourilor Fox, prin urmare Disney a trebuit să vină cu o idee de promovare prin care să se ajute de popularitatea francizei, fără însă a promova direct niște filme care nu-i aparțin.

Momentan, primul joc, intitulat Star Wars Journeys: The Phantom Menace, este disponibil doar pentru iPhone și iPad, iar prețul este de 6,99 de dolari. În lunile următoare, Disney urmează să lanseze câte un astfel de joc pentru fiecare dintre celelalte filme din seria Star Wars.

Trailer Star Wars Journeys: The Phantom Menace

De cealaltă parte, Marvel se pare că nu se grăbește să lanseze un joc bazat pe filmul The Avengers. TQ Jefferson, directorul diviziei de jocuri din cadrul companiei Marvel a declarat, recent, într-un interviu acordat publicației IGN:

Un joc The Avengers va veni atunci când vom avea un partener potrivit, care va avea viziunea potrivită și timpul necesar pentru a dezvolta un joc captivant și competitiv, și care va dori să-l facă așa cum trebuie.

Până atunci, însă, Marvel a anunțat săptămâna trecută un update pentru jocul Disney Infinity: Marvel Super Heroes, care s-a bucurat de un succes imens de la apariția sa, în luna august a anului trecut; valoarea vânzărilor depășind până în prezent 500.000 de dolari. Astfel, începând din toamnă, vor fi disponibile personaje noi, precum Jack Sparrow, Captain America, Black Widow, Iron Man, Thor, Hulk, Elsa, din Frozen, dar și personajele din Guardians of the Galaxy.

Trailer Disney Infinity: Marvel Super Heroes

http://youtu.be/W1P3b4YU8so

Astăzi are premiera filmul The Amazing Spider-Man 2. Ei bine, evident că nici acest super-erou nu putea lipsi din lumea jocurilor video și la începutul săptămânii a apărut jocul video The Amazing Spider-Man 2, disponibil în multiple variante (XBox, PS4, PS3, PC, WII). Există chiar și o variantă pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare Android și care este disponibilă în Google Play, pentru 16,46 de lei.

Pe lângă variantele oficiale ale unor astfel de jocuri video, există și variante neoficiale, precum cele de la Casino.com, unde găsim jocuri precum The Avengers, Captain America, Iron Man, Spider Man, The Incredible Hulk, Wolverine, X-Men sau Ghost Rider.

În plus, nici serialele nu sunt trecute cu vederea de către dezvoltatorii de jocuri video, astfel, la începutul săptămânii, compania Telltale Games – care s-a mai ocupat de tranformarea în jocuri a unor filme sau seriale precum Back to the Future, Jurassic Park sau The Walking Dead – a anunțat că jocul bazat pe serialul TV produs de HBO, Game of Thrones, va fi cât se poate de autentic și va păstra esența din cărțile scrise de George R. R. Martin.

Telltale Games îl are alături pe Ty Corey Franck, asistentul personal al lui Martin. Momentan, alte detalii despre jocul Game of Thrones sunt ținute secret, însă lansarea lui este programată să aibă loc în cursul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *