Un nou calup de scurtmetraje va avea premiera în cinematografe

scurt-pe-patru

După ce în 2012 MediaPro Distribution lansa în cinematografe Hot Shorts, o colecție de trei scurtmetraje, anul acesta, iată că două astfel de grupaje de scurtmetraje își fac apariția în sălile de cinema. În urmă cu numai câteva săptămâni s-a lansat Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, care încă mai rulează, iar în luna noiembrie, se va lansa Scurt/4: Istorii de inimă neagră.

Acesta din urmă, este un proiect ce cuprinde scurtmetraje realizate de Luiza Pârvu, Radu Jude, Andrei Crețulescu și Iulia Rugină.

Până la premiera oficială de luna viitoare, va putea fi văzut în avanpremieră, mâine seară, în cadrul evenimentului Noaptea albă a filmului românesc.

Iată care sunt cele patru scrutmetraje reunite sub numele Scurt/4: Istorii de inimă neagră:

O lume nouă

(co-producție România-Ungaria-SUA în regia Luizei Pârvu, scenariul Toma Peiu)
Spune o poveste cu emigranți români din Pennsylvania anului 1908. Cizmarul Petru o întâmpină pe Ana, soția vărului său, în casa lor din Lumea Nouă…
Protagoniști sunt Florin Penișoară, Olimpia Melinte, Ioan Ardelean și Ioan Boeriu. O melodie surprinzătoare semnată Grigore Leșe acompaniază această poveste inspirată din fapte reale.

Trece și prin perete

(regia și scenariul Radu Jude)
Distins cu Mențiune specială la Cannes 2014 – Quinzaine des realisateurs, o are în centrul atenției pe micuța Sofia, care nu poate să adoarmă deoarece se aud plânsete de la vecini: este priveghiul unui tânăr care s-a sinucis…
Sofia Nicolaescu, Marcel Horobeț, Ion Arcudeanu și Gabriel Spahiu sunt protagoniștii acestei istorii inspirate de Cehov.

Kowalski

(regia și scenariul Andrei Crețulescu)
Pleacă de la o premisă cumva clasică – trei bărbaţi se întâlnesc într-un pub, la ceas de seară – și ajunge la o concluzie pe cât de inevitabilă, pe atât de sângeroasă, într-un plan-secvență de 17 minute.
Rolurile principale sunt interpretate de Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Dorian Boguță, cărora li se adaugă Rodica Lazăr, într-o apariție specială.

Să mori de dragoste rănită

(regia Iuliei Rugină, după un scenariu co-scris cu Ana Agopian și Oana Răsuceanu)
Este o poveste suprarealistă despre dragoste și moarte, cu Adina Ștețcu, Paul Radu, Dragoș Sora și Eugen Matei Lumezianu în distribuție. Câștigător al Premiului pentru Cel mai bun Scurtmetraj Românesc la TIFF 2014, filmul beneficiază de prezența extraordinară, într-o ipostază cu totul neașteptată, a Angelei Similea.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *