Urmărește Oscarurile pe Twitter

Cu aproape șase săptămâni rămase până la momentul în care se vor anunța câștigătorii premiilor Oscar, Twitter a lansat ieri o secțiune specială dedicată Oscarurilor.

Pe oscars.twitter.com poți vedea cum evoluează conversațiile în jurul filmelor nominalizate, actorilor, actrițelor și regizorilor aflați în cursa pentru Oscar.

Astfel, Twitter ține evidența tweet-urilor cu privire la șase categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun actor în rol secundar și cea mai bună actriță în rol secundar.

În urma analizei făcute, fiecare primește un Twitter Oscars Index. Cu cât indexul este mai mare, cu atât filmul/actorul/actrița/regizorul este mai popular(ă) în rândul utilizatorilor acestei rețele de socializare.

Spre exemplu, ieri, 16 ianuarie, cel mai popular film pe Twitter, dintre cele nominalizate, a fost Silver Linings Playbook, cu un index de 93, ceea ce înseamnă că 93% dintre tweet-urile cu privire la acest film au fost pozitive. Iar foarte aproape de el a fost Life of Pi, cu index 92. În timp ce Zero Dark Thirty a avut cel mai mic index, de doar 5.5. Dar cu acest film este deja o altă poveste.

În ceea ce privește categoria Cel mai bun regizor, Ang Lee a dominat ziua de ieri, cu 81.5. Iar dacă ne uităm înapoi în timp, observăm că Ang Lee a dominat conversația pe Twitter din 21 decembrie încoace.

Daniel Day-Lewis este câștigătorul zilei de ieri la categoria Cel mai bun actor, în timp ce la actrițe, Jennifer Lawrence se află constant pe primul loc încă din 18 decembrie.

Categoria Cel mai bun actor în rol secundar este dominată de Christoph Waltz, iar pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pe Twitter se dă lupta între Anne Hathaway și Amy Adams.

Gala premiilor Oscar va avea loc duminică, 24 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *