0
19 aprilie 2011
 
 

Ursul lui Dan Chișu pe muzică de Goran Bregovic


Ursul, cel de-al treilea lungmetraj regizat de către Dan Chișu (după WebSiteStory și Și caii sunt verzi pe pereți) va avea premiera în România pe 6 mai.
Avându-i în distribuție pe Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ, Cosmin Seleşi, Gabriel Spahiu și Andreea Gramoşteanu, Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

În ceea ce privește muzica de pe coloana sonoră a acestui film, ea este realizată de către Goran Bregović, care își amintește cum a ajuns să se alăture proiectului:

Cu mult timp în urmă i-am făcut o promisiune prietenului meu Dan Chişu, şi anume că îi voi compune muzica pentru un film. Eu îi promisesem, dar nu eram convins că el chiar o să facă filmul, deoarece e un om cu foarte multe planuri şi, ca şi mine, nu le poate realiza pe toate. Dar iată, acest film e gata! Sunt fericit că am făcut parte din acest proiect.

De altfel, Ursul este prima comedie pentru care muzicianul sârb a compus muzica, după cum el însuși mărturisește:

Este prima mea comedie. Nu am mai scris niciodată până acum muzică pentru comedii. Pentru mine acest lucru a însemnat să fac parte dintr-un proiect al prietenului meu.

Rămâne de văzut cât de bine se va descurca la boxoffice acest nou film al lui Dan Chișu, mai ales dacă avem în vedere că nu este în niciun caz un film tipic românesc. Este, în primul rând, o comedie și, mai mult decât atât, este un film de aventuri. Tu ce spui? Vei merge să-l vezi?


Articol scris de