Urzeala tronurilor / Game of Thrones a ajuns la sezonul al V-lea

Urzeala-tronurilor-V-poster

A trecut o săptămână de când HBO a lansat simultan în peste 170 de țări sezonul al V-lea al serialului Urzeala tronurilor / Game of Thrones. Primul episod a fost difuzat în România în noaptea de 12 spre 13 aprilie, de la ora 4, în vreme ce al doilea episod a avut premiera azi-noapte, de la aceeași oră.

Primul episod, intitulat The Wars to Come, încă mai poate fi vizionat, la orice oră și fără abonament, pe platforma online HBO GO.

Serialul produs de HBO, se bazează pe cea mai bine vândută serie de cărți fantasy, A Song of Ice and Fire, scrisă de George R. R. Martin. Prima carte a apărut în 1996, cu titlul A Game of Thrones. Doi ani mai târziu a apărut A Clash of Kings, urmată, după alți doi ani, de A Storm of Swords, pentru ca în 2005 să apară A Feast for Crows. Ultima carte publicată din această serie, A Dance with Dragons, a apărut abia în 2011. Celelalte două cărți care urmează să fie scrise sunt: The Winds of Winter și A Dream of Spring.

Ce ni s-a pregătit în acest sezon

După decesele șocante din sezonul 4 (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), noul sezon începe cu un vid de putere pe care protagoniștii din Westeros și Essos vor să-l acopere.

La Castelul Negru, Jon Snow se luptă să echilibreze cerințele Rondului de Noapte cu cele ale noilor veniți, mai precis Stannis Baratheon, care se numește regele regatului Westeros. Între timp, Cersei se chinuie să rămână la putere în Debarcaderul Regelui printre membrii Tyrell și apariția unui grup religios condus de enigmaticul High Sparrow se impune în același context, iar Jaime pornește într-o misiune secretă.

Peste Marea Îngustă, Arya caută un vechi prieten în timp ce Tyrion, aflat pe drumuri, găsește o nouă cauză. În timp ce pericolul se instalează în Meereen, Daenerys Targaryen constată că dominarea orașului cere niște sacrificii dure. În acest sezon vom asista la unele dintre cele mai explozive scene, odată ce promisiunea că ”iarna se apropie” devine mai amenințătoare ca oricând.

#UrzealaBloggerilor

lannister-game-of-thrones

Cu ocazia lansării sezonului V din Urzeala tronurilor, Blogal Initiative i-a provocat pe bloggeri să-și aleagă o familie din film căreia să-i aparțină.

Recunosc că nu sunt la curent cu ce se petrece în acest serial, dar e un personaj care mi-a atras atenția de la prima vedere: e mic, înjură mult, adoră băutura și îi plac femeile. I se spune Tyrion și face parte din Casa Lannister. Ei bine, evident că habar n-am în ce mă bag, dar asta-i familia pe care mi-o aleg.

Se spune despre Lannisteri că în ciuda faptului că nu pun prea mare preț pe etică, niciodată nu-și părăsesc familia și întotdeauna se susțin reciproc (uneori, poate un pic prea mult).

Iar ca să vă conving că Tyrion chiar e un personaj interesant, citiți în continuare…

Top 8 citate: Tyrion Lannister

It’s not easy being drunk all the time. Everyone would do it if it were easy.

I’m not particularly good at violence, but I’m good at convincing others to do violence for me.

When you tear out a man’s tongue, you are not proving him a liar, you’re only telling the world that you fear what he might say.

„How would you like to die Tyrion, son of Tywin?”
„In my own bed, with a belly full of wine, and a maidens mouth around my cock at the age of eighty.”

Tywin: I gave you real power and you spent your time drinking with thieves and bedding whores. Tyrion: Sometimes I drank with the whores.

Remember this, boy. All dwarfs may be bastards, yet not all bastards need be dwarfs.

I’m not questioning your honor, Sir Janos. I’m denying it’s existence.

I am the God of tits and wine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *