Vinyl, un nou serial debutează luni dimineață, pe HBO

vinyl-hbo

Episodul-pilot al serialului Vinyl are energia unui cântec rock clasic, dar, asemenea acestuia, este destul de previzibil. Are câteva replici care te vor face să râzi în hohote, altele, care te vor face să zâmbești, dar și unele care te vor face să caști în semn de plictiseală. Are rock’n’roll, multe înjurături și puțin sex. Iar peste trei sferturi din film cel puțin o persoană are diverse tipuri de droguri în sânge.

Martin Scorsese și solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, încearcă să aducă pe ecrane serialul Vinyl de vreo opt ani încoace. Ideea i-a venit lui Jagger, care a discutat-o cu Scorsese, în 2008, când a colaborat cu acesta la documentarul Shine a Light.

Conceptul original al lui Jagger era despre doi prieteni implicați în industria muzicală și se întindea pe o perioadă de 40 de ani. Povestea trebuia să prezinte modul în care funcționa lumea muzicii așa cum a experimentat-o el, cu părțile sale bune, dar și cu cele rele.

Mai târziu, celor doi li s-a alăturat și Terence Winter, autorul scenariului pentru The Wolf of Wall Street, din 2013, regizat de Scorsese.

În 2011, HBO, care mai colaborase cu Scorsese la serialul Boardwalk Empire, s-a alăturat proiectului și Vinyl devenise o certitudine.

Iar în dimineața zilei de 15 februarie, la ora 3:00, HBO România va difuza în premieră episodul-pilot al serialului Vinyl, odată cu premiera din SUA. De asemenea, acesta va fi disponibil gratuit și pe HBO GO.

Trailer Vinyl

Este un proiect la care țin foarte mult și pe care am dorit să-l fac de mult timp. M-am implicat serios în producția primului sezon, supervizând muzica și imaginea. Sper să mă pot implica în cât mai multe episoade și pe viitor – și sper să mai și regizez câteva.
– spune Martin Scorsese

Acțiunea serialului este văzută prin ochii președintelui unei case de discuri, Richie Finestra (interpretat de Bobby Cannavale), care încearcă să-și salveze compania, în timp ce îi distruge pe toți cei care îi ies în cale.

Alături de Bobby Cannavale, în Vinyl îi putem vedea și pe: Olivia Wilde (Devon Finestra), Ray Romano (Zak Yankovich), Ato Essandoh (Lester Grimes), Max Casella (Julius “Julie” Silver), P.J. Byrne (Scott Levitt), J.C. MacKenzie (Skip Fontaine), Birgitte Hjort Sørensen (Ingrid), Juno Temple (Jamie Vine), Jack Quaid (Clark Morelle), James Jagger (Kip Stevens) și Paul Ben-Victor (Maury Gold).

Am încercat să surprind acea experiență în care muzica devine parte din viața ta. Tot auzi că muzica este în sângele tău etc. și, pentru mine, asta înseamnă că o auzi tot timpul și vezi viața cu acea muzică în minte mereu. Astfel că am dorit să creez o poveste neconvențională, în care muzica devine parte din poveste. E ca și cum ai asculta muzica din capul lui Richie, pe care el o aude indiferent dacă vrea sau nu.
– a adăugat Scorsese.

Vinyl are atmosfera primelor filme ale lui Scorsese (a și folosit în primul episod o scenă din Taxi Driver tăiată la montaj), iar Bobby Cannavale mi-a amintit de un Al Pacino (mai blând) din vremurile lui bune.

Poate că pare previzibil în dese rânduri, dar la Vinyl te uiți mai mult pentru atmosferă și pentru senzația pe care ți-o dă; povestea vine pe plan secund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *