Workshop-uri, la Anim’est 2013

Și anul acesta organizatorii festivalului Anim’est au pregătit o serie de workshop-uri, pentru cei interesați de animație.

Animation Worksheep

Animation Worksheep este un workshop de 17 zile, în care tinerii animatori învață diferite tehnici, atât 2D cât şi 3D, elemente de storytelling și editare, și realizează propriile scurtmetraje, o premieră în peisajul educaţional românesc care a aniversat primăvara trecută cea de-a treia ediție.

Workshop- Pixilation

Descriere: 10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume. Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie – 30 septembrie.

Traineri: Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume

Date de desfășurare: duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie

Interval orar: 10:00-15:00

Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mail workshop@animest.ro o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Workshop Copii – Mini Worksheep

Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Date de desfășurare: luni 7 octombrie – vineri 11 octombrie

Interval orar: 17:00-19:30

Trainer: Vasile Alboiu

Modalitate de înscriere: Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail workshop@animest.ro sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Project Worksheep

Ei bine, cu ocazia noii ediții, Anim’est trece la un nou nivel: Project Worksheep.

Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului:

Project Worksheep este un atelier de proiecte de film de animație a cărui idee a apărut acum mai bine de trei ani. Anul acesta, cu ajutorul prietenilor noștri de la HBO România iată că reușim în sfârșit să îi dăm viață. Șase proiecte de film de animație de scurt metraj vor fi analizate de 4 profesioniști din domeniu. Feedback-ul lor va fi extrem de util în vederea dezvoltării creative și tehnice ale proiectelor. Așa cum avem certitudinea că la un moment dat Animation Worksheep va deveni o școală, sperăm ca Project Worksheep să devină un eveniment constant, având ca scop sprijinirea co-producțiilor și finanțărilor europene pentru filmul de animație românesc.

Animatorii care doresc să participe sunt invitați să trimită până pe 30 septembrie:

  • synopsis-ul proiectului – în limba engleză
  • propuneri de artwork și character design, eventual și storyboard
  • portofoliu
  • o fotografie și un scurt cv al aplicantului

Înscrierile se fac prin email pe adresa workshop@animest.ro. Vă rugăm să specificați în subiectul mailului: Project Worksheep.

Nu se percepe taxă de înscriere sau de participare.

Sesiunea de pitching se va desfășura la The Hub Bucharest (Unirii, Strada Halelor, nr 5), sâmbătă 5 octombrie, între orele 17-21.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *