Zilele Filmului LUX 2013 > Miele

miele-posterMiele va rula sâmbătă 30 noiembrie la Cinema Studio începând cu ora 18:00 în cadrul Zilelor Filmului LUX 2013.

Miele este al doilea  film dintre cele trei filme finaliste pentru Premiul LUX al Parlamentului European care vor avea proiecții speciale vineri 29 noiembrie și sâmbătă 30 noiembrie la Cinema Studio din București.

Filmul în regia Valeriei Golino spune povestea unei femei care ajută să moară oameni bolnavi în fază terminală și dreptul acestora de a alege când și cum să moară.

Miele – Franţa, Italia, 2013 

Cu: Jasmine Trinca, Carlo Cecchi, Libero De Rienzo, Vinicio Marchioni, Iaia Forte, Roberto De Francesco, Barbara Ronchi, Claudio Guain, Teresa Acerbis, Valeria Bilello, Massimiliano Iacolucci.

Premii/ selecţie: Cannes 2013, Un Certain Regard, Festivalul de film de la Bruxelles 2013, LUX Prize Official Selection Competition, Globi d’Oro 2013, Cel mai bun film de debut, Cea mai bună actriţă (Jasmine Trinca).

[tabgroup][tab title=”Zilele Filmului LUX 2013″]

„Zilele Filmului LUX” îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor europeni diversitatea şi bogăţia cinematografiei europene. În cadrul acestui eveniment se difuzează 3 filme europene (finaliste la Premiul LUX al Parlamentului European), în 23 de limbi, în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, în aceeaşi perioadă – toamna. În acest an, filmele vor fi difuzate în peste 40 de oraşe europene.

Programul Zilelor Filmului LUX la București:

Vineri, 29 noiembrie 2013:

18:00 – 19:40    Paradisul Spulberat (The Broken Circle Breakdown) – Belgia, 2012

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013

18:00 – 19:40    Miele – Franţa, Italia, 2013

20:15 – 21:50    Uriașul cel egoist (The Selfish Giant) –  Marea Britanie, 2013

Lux Prize

Instituit în 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX urmăreşte, în primul rând, să pună în evidenţă dezbaterea publică referitoare la Uniunea Europeană şi la rolul său în viaţa cetăţenilor europeni şi, în al doilea rând, să sprijine cinematografia europeană prin difuzarea (co)producţiilor europene în toate ţările membre ale Uniunii. Filmul câştigător, ales de deputaţi în Parlamentul European, va fi anunţat pe 11 decembrie 2013.

Câştigătorul Premiului LUX nu primeşte o subvenţie directă, dar filmul său va fi subtitrat în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene; versiunea originală va fi adaptată pentru persoanele cu deficienţă de vedere şi / sau de auz. O copie a filmului în format 35 mm va fi distribuită în fiecare stat membru.

Iubitorii de film au ocazia de a-şi exprima opinia cu privire la filmele LUX şi la temele abordate şi pot vota online filmul favorit pentru „Menţiunea publicului” http://www.luxprize.eu/public_mention. Rezultatul Menţiunii publicului va fi anunţat la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary din iunie / iulie 2014.

[/tab][/tabgroup]

Un comentariu la „Zilele Filmului LUX 2013 > Miele”

  1. Pingback: Trei motive pentru care vă invit să vedeţi filmul Miele • Republica Culturală Chineză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *