5 filme de văzut după Molly’s Game

filme-casino-mollys-game

Anul 2018 a început la cinema cu câteva filme mult-așteptate de către cinefili. Enumerăm aici noul Insidious, Happy End-ul lui Haneke, Bullet Head – cu Adrien Brody, Antonio Banderas, John Malkovich și Alexandra Dinu în distribuție -, însă probabil unul dintre cele mai așteptate filme din acest debut de an este Molly’s Game.

Cu premiera în primul weekend din 2018, Molly’s Game reprezintă debutul în regie al lui Aaron Sorkin, câștigător al unui Oscar pentru scenariu în 2011, pentru filmul The Social Network.

În filmul lui Sorkin, Jessica Chastain este Molly Bloom, o fostă schioare care timp de un deceniu s-a aflat în spatele celor mai exclusiviste şi costisitoare partide de poker, înainte de a fi arestată în toiul nopţii de către 17 agenţi FBI. Printre jucătorii săi se numărau staruri hollywoodiene, vedete sportive, magnaţi americani și chiar şi reprezentanţi ai mafiei ruseşti.

Trailer Molly’s Game

Și dacă Molly’s Game ți-a deschis cumva apetitul pentru jocuri de noroc, ai două variante: fie te apuci și tu să joci (iar pe https://www.cazinoonline.com poți găsi topul celor mai bune site-uri de acest gen din România), fie continui să te uiți la filme. Dacă alegi varianta a doua, iată 5 filme mai puțin cunoscute cu această tematică.

Honeymoon in Vegas (1992)

Regia și scenariul: Andrew Bergman
Cu: James Caan, Nicolas Cage, Sarah Jessica Parker

Pe patul de moarte, o mamă își convinge fiul – Jack Singer (Nicholas Cage) – să-i promită că nu se va însura niciodată. Acest lucru îi provoacă fiului o teamă psihologică de a se implica serios în relația cu prietena sa. Până la un moment-dat însă, când decid să se căsătorească în Las Vegas. Numai că bărbatul pierde 65.000$ într-un joc de poker cu Tommy Korman (James Caan), un jucător mai experimentat. Pentru a scăpa de datorie, Tommy îi propune să i-o ofere pe logodnica lui pentru un weekend. Ca să aflați ce hotărâre ia Jack va trebui să urmăriți filmul.

Sydney (1996)

Regia și scenariul: Paul Thomas Anderson
Cu: Philip Baker Hall, John C. Reilly, Gwyneth Paltrow, Samuel L. Jackson, Philip Seymour Hoffman

John (John C. Reilly) și-a pierdut toți banii. Se află undeva prin deșert când se întâmplă să-l întâlnească pe Sidney (Philip Baker Hall). Acesta îi face cinste cu o cafea și-l ia cu el în Reno, unde îl introduce în lumea jocurilor de noroc. Totul merge bine până când John se îndrăgostește de Clementine (Gwyneth Paltrow) – în general, chelneriță; uneori, prostituată.

Very Bad Things (1998)

Regia și scenariul: Peter Berg
Cu: Christian Slater, Daniel Stern, Cameron Diaz, Jon Favreau, Jeremy Piven

Un grup de prieteni merg în Las Vegas pentru o petrecere a burlacilor. Numai că lucrurile iau o întorsătură mai puțin grozavă când o prostituată este ucisă.

Owning Mahowny (2003)

Regia: Richard Kwietniowski
Scenariul: Maurice Chauvet
Cu: Philip Seymour Hoffman, Minnie Driver, John Hurt

Un director de bancă are o problemă cu jocurile de noroc. Dar are și acces la un cont de mai multe milioane de dolari. Ce credeți că va face?
Filmul este bazat pe povestea reală a celui mai mare jaf realizat de un singur om din istoria Canadei.

21 (2008)

Regia: Robert Luketic
Scenariul: Peter Steinfeld, Allan Loeb
Cu: Jim Sturgess, Kate Bosworth, Kevin Spacey, Laurence Fishburne

Ben Campbell (Jim Sturgess) este un student la M.I.T. în Boston. Numai că dorește să se trasfere la Harvard School of Medicine pentru a deveni doctor. Dar își dă seama că nu-și permite 300.000$, cât reprezintă taxele de școlarizare. Soluția vine de la un profesor de matematică mai puțin ortodox, care-i face cunoștință cu alți patru studenți, pe care profesorul îi instruiește în arta numărării cărților la blackjack. Astfel, cu lecțiile învățate, cei cinci studenți merg în Las Vegas pentru a pune în practică ce au învățat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *