AdDOC > Primul festival de film documentar în licee organizat de adolescenți

addoc-festival-liceeni

Marți, 2 mai, va debuta AdDOC, primul festival de film documentar în licee. Acesta se va deschide la ora 12:00, la Teatrul Național Marin Sorescu din Caracal, cu o proiecție specială a documentarului Toto și surorile lui. Protagonistul filmului va fi prezent în sală, alături de trupa de teatru PlayHood.

Vor mai urma proiecții în 25 de licee din 12 orașe, pe tot parcursul lunii mai. Ele vor fi urmate de discuții, fie cu regizori și realizatori ai filmelor, fie cu specialiști din domeniu.

AdDOC s-a născut la inițiativa coordonatorilor de Cluburi de film One World Romania din mai multe orașe, într-un training intensiv în care au vizionat filme, au discutat despre importața implicării sociale și au învățat mecanismele organizării unui eveniment pe plan național. Împreună, aceștia au selectat zece producții recente românești care prezintă societatea în care trăim, cu bune și rele și le-au împărțit în trei categorii, în funcție de subiectele pe care le tratează și de întrebările pe care le ridică. Cele trei secțiuni au fost denumite astfel: „Baba oarba”, „1, 2, 3 la perete stai” și „Sticluța cu otravă”.


Mai mult decât proiecții de film, festivalul este o provocare pentru tineri și pentru societate de a descoperi realitatea înconjurătoare și de a se implica în schimbarea socială.
Festivalul AdDOC se adresează în primul rând elevilor și profesorilor de liceu, dar și oricui este interesat de film documentar și vrea să ia parte la un eveniment de conștientizare inițiat de adolescenți.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *