Știri
 

Aferim! (2015)

Aferim!

 
aferim-poster
aferim-poster
aferim-poster

Aferim! (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
13.03.2015
Durata:
108 minute
Rating:
N-15 Nerecomandat sub 15 ani
Site oficial:
Aferim! (2015)
Distribuit în România de:
,
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 10 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
16 voturi

 
Actori

Sinopsis Aferim! (2015)

Acțiunea are loc în are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).4

 
Recenzii Aferim! (2015)
 
 
Andreea Andrușcă – Filme-cărți
Din punct de vedere vizual filmul este o încântare: prezentarea unei perioade de acum 180 de ani într-un format original, o adaptare a westernului și a road movie-ului american pe plaiuri mioritice, cadre statice de o forță cutremurătoare, o natură moartă care continuă să fie rădăcina tuturor răutăților.
Onuț Toana Buruga – Cinemateca
In acelasi spirit cu Dupa dealuri, dar mult mai visceral si mai salbatic, Aferim! e o cruciada impotriva aparentelor si ipocriziei. De vazut.
Emil Călinescu – CinEmil
Mi-a placut mult Aferim, intrecandu-mi asteptarile. Este bine jucat, bine regizat, reda extrem de bine atmosfera acelor vremuri si are un tempo extrem de bun.
Raluca Petre – FilmReporter
Aferim! este o oglindă în care mulți spectatori români se vor recunoaște (sau, cel puțin, sper că vor avea curajul să-și admită că se recunosc).
Lucian Mircu – Marele Ecran
Cu acest film, Radu Jude iese din etichetările de tipul “valul doi din Noul Val Românesc”, impunându-se ca un cineast matur, care se mișcă cu lejeritate în universul lui auctorial, indiferent de epoca în care își plasează filmele.
Gruia – metropotam
Aferim! este, fara nicio indoiala, cel mai bun film romanesc pe care-l veti vedea in acest an
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Răspunsul României la 12 Years a Slave este surprinzător și sălbatic de amuzant.
Eric Kohn – Indiewire
o tulburătoare poveste dulce-amară despre legătura dintre un tată și un fiu. Dar și un road movie într-un stil dezarmant de modă veche.
Jessica Kiang – The Playlist
Ceea ce face din Aferim! o experiență cinefilă cu adevărat unică este faptul că poți spune, fără să greșești, că ai văzut un film art-house românesc, de epocă, alb-negru, care disecă inteligent și contextualizează originile rasismului și nimeni nu va ști că, de fapt, te-ai distrat de zile mari.
Michael Pattison – RogerEbert.com
o aventurare a cineaștilor români într-o istorie mult mai îndepărtată a țării lor. Istoria nu se sfârșește niciodată.


4 Comentarii


 1.  

  In sfarsit se face si in romania un film de calitate sa zic asa. cred ca e unul din cele mai reusite filme romanesti Aferim.
 2.  
  5%

  Foarte, foarte bun filmul. De la mine ia nota maxima, mi se pare un film bun din toate punctele de vedere.
 3.  
  Optimvs
  2%

  Din pacate au fost luate in calcul doar recenziile pozitive. Exista si unele negative, pe criterii artistice, nu politice. Ca de exemplu a mea: https://optimvs.wordpress.com/2015/11/24/aferim-o-fresca-de-epoca-iesita-parca-din-mintile-a-doi-adolescenti-excitati/
 4.  

  Salutare ! Am vizionat si eu aferim si vreau sa spun ca este un film bun chiar ma surprins. Multumesc admin pentru postare !

  Răspunde


  (obligatoriu)