Bacalaureat, un nou film de Cristian Mungiu

bacalaureat-trailer

Bacalaureat, cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera pe 19 mai, în același timp cu prima proiecție din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Premiera românească va avea loc la Sala Palatului din București, unde va fi prezentă și o parte din echipa filmului. Ceilalți membri ai echipei, prezenți la Cannes, vor intra în direct cu spectatorii direct de pe covorul roșu.

Biletele pentru acest eveniment vor fi puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe www.eventim.ro, la Agenția de bilete a Sălii Palatului și pe www.salapalatului.ro.

Zilele trecute a fost lansat și trailerul filmului Bacalaureat, pe care-l puteți vedea mai jos.

Sinopsis Bacalaureat

Romeo stă îngândurat în fața ferestrei deschise, ascultând trenurile care trec în depărtare. Se lasă seara deja, iar Romeo se întreabă ce să-i spună Elizei. De o vreme, își simte vârsta ca pe o povară și își găsește tot mai greu cuvintele, ca părinte. Se simte obosit – iar viața lui arată cu totul altfel decât și-o închipuia pe când era tânăr.

Romeo Aldea (49), e doctor într-un mic oraș de provincie și și-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că odata ce va termina liceul, va pleca să studieze și poate să se și stabilească în străinătate.

Planul lui e pe cale să se împlinească, Eliza tocmai a primit o bursă să studieze psihologia în Anglia. Mai trebuie doar să-și ia bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă așa de bună cum este ea.

În preziua primei teze scrise, un incident iscat pe nepusă masă pune dintr-o dată în pericol planurile de viitor ale lui Romeo.

Acum el trebuie să ia o decizie. Desigur, situația poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei lui ca fiind singura de urmat în viață.

Trailer Bacalaureat

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș; alături de aceștia, îi vom mai putea vedea și pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici.

Tot pe 19 mai, Bacalaureat va putea fi văzut în avanpremieră și în cinematografele din rețeaua Cinema City din Cluj Iulius, Ploiești Shopping City, Arad Atrium, Târgu Mureș, Brăila, Timișoara Shopping City, Bacău, Pitești, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanța Maritimo, precum și în București la Afi Palace Cotroceni, Mega Mall și Sun Plaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *