Știri
 

Bacalaureat (2016)

Bacalaureat

 
bacalaureat-poster
bacalaureat-poster
bacalaureat-poster

Bacalaureat (2016) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
20.05.2016
Gen:
Durata:
128 minute
Rating:
AP-12 Acordul Părinților pentru copii sub 12 ani
Site oficial:
Bacalaureat (2016)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
94%
94


Parerea ta
5 voturi

 
Actori

Sinopsis Bacalaureat (2016)

Romeo Aldea (49), e doctor într-un mic oraș de provincie și și-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că odata ce va termina liceul, va pleca să studieze și poate să se și stabilească în străinătate.

Planul lui e pe cale să se împlinească, Eliza tocmai a primit o bursă să studieze psihologia în Anglia. Mai trebuie doar să-și ia bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă așa de bună cum este ea.

În preziua primei teze scrise, un incident iscat pe nepusă masă pune dintr-o dată în pericol planurile de viitor ale lui Romeo.

Acum el trebuie să ia o decizie. Desigur, situația poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei lui ca fiind singura de urmat în viață.0

 
Recenzii Bacalaureat (2016)
 
 
Emil Călinescu – CinEmil
Nu e un film perfect, dar are mare avantaj de a pune probleme universal valabile, facandu-l interesant nu doar pentru romani, ci si pentru straini (atat europeni, cat si americani).
Ancuţa Proca – Dilema Veche
Bacalaureat e un thriller realist (de un realism chiar mai clasic decît cel din 4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile, dar cu un nivel de complexitate comparabil cu După dealuri) şi o dramă de familie care capătă, prin analiza extinsă, multiramificată a lui Mungiu, amploarea unei drame sociale.
Dragoş Marin – Film Reporter
Înțesat de morale simple, care vin adesea enunțate sub formă de vorbe de duh, deja mestecate (lucru surprinzător), Bacalaureat reușește să își spună povestea cursiv și direct, fără prețiozități inutile.
Mihai Brezeanu – Liternet
Romeo sunt eu. Aşa cum eşti şi tu. Şi tu. Şi tu. Aşa cum România e cea din Bacalaureat. Câteva personaje îşi dau zilnic examenul de maturitate. Poate că toate îl pică sau că poate că unele îl trec. Contează?
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Bacalaureat” este un film minuțios realizat, cu încadraturi sau mișcări de cameră atent lucrate, ținut sub un strict control regizoral de către Cristian Mungiu, sigur pe ceea ce îşi doreşte să obţină.
Peter Bradshaw – The Guardian
Bacalaureat este un film complex, profund inteligent.
Leslie Felperin – Hollywood Reporter
Nu este cea mai bună operă a lui Mungiu, dar chiar și această reprezentație reținută este mai interesantă și provocatoare decât multe alte exemple ale unor regizori aflați la cea mai bună peliculă a lor.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)