Știri
 

Bohemian Rhapsody (2018)

Bohemian Rhapsody

 

Bohemian Rhapsody (2018) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
02.11.2018
Durata:
134 minute
Rating:
AP12 - Acordul părinților pentru minori sub 12 ani
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
44%
44


Parerea ta
21 voturi

 
Actori

Sinopsis Bohemian Rhapsody (2018)

Bohemian Rhapsody este o celebrare plină de ritm a formației Queen, a muzicii sale și a extraordinarului vocalist Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a depășit convenționalul, devenind astfel unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă.1

 
Recenzii Bohemian Rhapsody (2018)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Bohemian Rhapsody face ceea ce orice film ar trebui să facă, face ceea ce cinema-ul se presupune că ar trebui să facă de fiecare dată
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Bohemian Rhapsody este un film biografic destul de convenţional şi deloc lipsit de stângăcii şi locuri comune, dar datorită interpretării lui Rami Malek reuşeşte să reînvie spiritul lui Freddie Mercury şi să captiveze cu o incursiune ataşantă în viaţa unuia dintre cei mai iubiţi cântăreţi ai secolului trecut.
Toby Woollaston – New Zealand Herald
Da, este antrenant, chiar euforic uneori, dar privind adânc în viața acestui idol rock filmul este dezamăgitor de convențional.
Sheila O’Malley – RogerEbert.Com
Este superficial, evită complexitatea, iar narațiunea cu greu se leagă.
A.O. Scott – New York Times
Filmul pare construit pentru a fi cât se poate de nememorabil.
Mark Demetrius – FilmInk
Nu este necesar să îți placă muzica trupei Queen pentru a găsi acest film cam agreabil.
Jim Vejvoda – IGN
Este distractiv, dar total superficial.
Olly Richards – Empire
Filmul are o armă secretă: Rami Malek. Interpretându-l pe Mercury este impresionant.
Steve Rose – The Guardian
Un film mai îndrăzneț ar fi explorat mult mai nuanțat relația lui Mercury cu hedonismul, sexualitatea sa mai mult ascunsă și diferitele comportamente ale sale pe scenă și în afara ei.
Clarisse Loughrey – The Independent
Poate că filmul este ca o sărbătoare trecând printre muzica trupei, dar portretul lui Freddie Mercury pare incomplet.
Sheri Linden – Hollywood Reporter
Cândva, un alt film despre Queen poate că va merge mai în profunzime.


1 comentariu


 1.  
  Oli

  O gasca de patru neadaptati, aparent fara nimic in comun, cu un mesaj zgomotos care se adreseaza altor neadaptati. Celor care stau ascunsi in umbra din spatele salii de concert. Sau pe un scaun in coltul intunecat al unei unei petreceri. Sau celor care-si treiesc vietile in anonimitate autoimpusa. De teama expunerii in fata prejudecatilor, preconceptiilor, etichetelor superficiale ale societatii.

  Modul in care Freddie Mercury, imbracat ca o “soparla furioasa” pentru a face impresie, i-a prezentat intentiile nou nascutei Queen lui John Reid, unul dintre cei mai mari producatori muzicali ai vremii, este exact mesajul pe care Bohemian Rhapsody il transmite publicului larg. E in regula sa fii tu, nu-ti fie teama sa-ti expui gandurile, sentimentele, fii creativ si impetuos, simte-te bine in pielea ta. In anii 70 societatea inca sa lupta cu probleme de acceptare a deviatiilor de la normalitate in orice forma se manifestau ele, asa ca muzica, satira, autoironia, metafora iscusita era cel mai simplu mod de a te destainui echivoc fara a agita apele sociale si media intr-o maniera evidenta.

  Nu asteptati un documentar autobiografic. Veti fi dezamagiti. Cu toate ca prezenta pe platou la fiecare scena filmata a lui Brian May si Roger Taylor ofera veridicitate fiecarui moment ce se deruleaza pe ecrane. Scenariul a primit in prelabil si binecuvantarea lui Mary Austin, femeia cea mai importanta din viata lui Freddie Mercury, confidenta si cea care i-a alinat de atatea ori sufletul sfasiat, marea dragoste a vietii sale. Chiar si pentru cei mai traditionalisti dintre noi ar trebui sa fie suficient pentru credibilitatea peliculei.
  Demersul creativ apartine regizorului Bryan Singer (Usual Suspects, X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse). Relatia dintre el si casa de productie se adauga listei de controverse pe care acest film le-a generat, fiind concediat pe finalul productiei si inlocuit de Dexter Fletcher (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Kick-Ass, Rocketman).
  Ramy Malek este fabulos in rolul “to date” al vietii sale, Gwilym Lee este imaginea absolut perfecta a lui Brian May, Roger Taylor si John Deacon pot fi mandri de reprezentarea lor artistica a lui Ben Hardy si Joseph Mazzello.

  Rapsodia boema vuieste acum in cinematografe. Si este exact asa cum ti-ai dori sa fie un omagiu adus unor monstri sacri. Filmul atinge toate aspectele importante din viata formatiei si ale vietii personale a liderului ei incontestabil. Inclusiv momente in care se ilustreaza homosexualitatea lui Freddie si petrecerile desucheate pe care le organiza. Acordurile cantecelor legendare, de la momentele tensionate ale creatiei lor pana la reprezentatia epica din 1985 de la concertul caritabil mamut LiveAid, iti vor toci sosonii, iti vor incanta urechile, iti vor starni lacrimi si iti vor rascoli sufletul. Patru oameni diferiti cu o chimie comuna formidabila, cu o forta creativa teribila, cu o atitudine exuberanta, cu o poveste despre dragoste, drame personale, bucurie si entuziasm. Vieti tumultoase, versuri sfasietoare, ritmuri vulcanice, muzica supranaturala.

  Va recomand, evident, acest film. Risc sa spun ca este productia anului sub rezerva subiectivismului unui om cu muzica rock in sange. Mergeti la cinematograf, vedeti-l IMAX daca va este la indemana. La finalul lui veti fi castigat doua ore de incantare pentru minte si exaltare a sufletului.

  Voie buna,
  Oli

  Răspunde


  (obligatoriu)