Review > saramon vs Bohemian Rhapsody

bohemian-rhapsody-review

Se-ntâmplă ca uneori să mergi la cinema și să ai parte de o surpriză plăcută. Se-ntâmplă ca uneori să mergi la cinema și să nimerești un film bun.
Bine, nu știu cât de des vi se-ntâmplă vouă, dar mie nu mi se-ntâmplă prea des așa ceva.

Bohemian Rhapsody a început ca un biopic tipic. A continuat ca un biopic tipic. Și s-a încheiat ca un biopic tipic.
N-am încredere că lucrurile prezentate în film chiar s-au petrecut întocmai.
Rami Malek, în rolul lui Freddie Mercury, e extraordinar. Chiar dacă poate un pic exagerat în anumite momente. Dar nu asta face din Bohemian Rhapsody un film musai de văzut.
Nici măcar montajul fără cusur realizat de John Ottman.
Nici felul în care au fost recreate momentele muzicale din timpul concertelor, care nu-ți dau pentru nicio clipă senzația că privești o copie.
Și nici echilibrul dintre muzică și poveste păstrat de scenaristul Anthony McCarten și de regizorul Bryan Singer (respectiv Dexter Fletcher – cel care a finalizat filmul după ce Singer a fost înlăturat în urma unui scandal în care a fost implicat).

Becoming Freddie

Bohemian Rhapsody devine o experiență memorabilă pentru că… Și aici ar fi trebuit să spun ceva deștept, să-ți dau niște motive să ieși din casă, să faci un drum până la un cinema cu sunet bun, să-ți iei bilet și să intri în sală pentru a vedea un film care nu aduce absolut nimic nou, un film care nu se abate de la regulile filmelor biografice, un film despre care – din punct de vedere al structurii narative – ai putea spune că-i chiar plictisitor. Dar adevărul e că nu există prea multe motive. E unul singur. Însă acel singur motiv e suficient.

Bohemian Rhapsody face ceea ce orice film ar trebui să facă, face ceea ce cinema-ul se presupune că ar trebui să facă de fiecare dată: te prinde în lumea lui și nu-ți mai dă drumul până la final, te seduce cu niște momente muzicale pe care nu le poți uita ușor, te emoționează aproape până la lacrimi, te face să simți că trăiești o experiență unică.

Restul sunt detalii.

Trailer Bohemian Rhapsody

https://youtu.be/C1ZO-mwnG-Q

Etichete:

Un comentariu la „Review > saramon vs Bohemian Rhapsody”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *