Știri
 

Comoara (2015)

Comoara

 

Comoara (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
29.05.2015
Gen:
Durata:
89 minute
Site oficial:
Comoara (2015)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 9 critici/bloggeri de mai jos.
81%
81


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Comoara (2015)

Costi lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită. Seara obişnuieşte să-i citească poveşti fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vânzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi jumătate – jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale…0

 
Recenzii Comoara (2015)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Acest basm comic, amprentat de o disperare economică la zi, de sentimentul că, fie el ascendent sau descendent, cursul vieţilor noastre scapă tot mai mult controlului nostru raţional, e o contribuţie minoră la filmografia lui Porumboiu. Dar jucăuşenia sa împrospătează aerul acestei filmografii, care se rarefiase tare după un lungmetraj de ficţiune crispat (Cînd se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism) şi după un experiment încăpăţînat, dar neizbutit (Al doilea joc).
Iulia Blaga – Hotnews
La “Comoara”, ca si la “Politist, adjectiv” faci o prostie daca pleci dupa jumatate de ora. Trebuie sa ai rabdare pana la final, si rabdarea iti va fi rasplatita.
Sabina Bălan – Liternet
În final, poate bătaia cea mai lungă a filmului e că avuţia cea mai căutată, pe care societatea o închipuie în aur, giuvaiere şi imensităţi palpabile, nu e decât o foaie de hârtie şi ceva noroc.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Comoara” pare a semnaliza o schimbare de direcţie în cariera lui Corneliu Porumboiu: o preocupare mai redusă pentru îndrăzneli formale şi o insistentă căutare a unei simplităţi (mai puţin stimulante).
Emil Călinescu – CinEmil
Filmul Comoara nu imi displace pentru ca pur si simplu nu prea are ce sa-ti displaca la el. E doar tipul de film in care pierzi 1 ora jumate pentru o chestie pe care o puteai vedea in 25 de minute, chestie care oricum nu iti aduce nimic nou. Nu e genial jucata, insa nimeni nu joaca slab. Drept urmare, nu te poti supara pe nimeni, dar nici nu-ti vine sa-i lauzi.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Săpând după o comoară este poate cea mai bună metaforă care descrie ce înseamnă să vezi filmele regizorului român Corneliu Porumboiu: trebuie să treci dincolo de suprafață, iar dincolo vei găsi ceva durabil.
Eric Kohn – Indiewire
Regizorul lui Police, Adjective, revine cu o surprinzătoare poveste optimistă.
Jessica Kiang – The Playlist
Bine intitulat și execut cu pricepere, conducând la un final amuzant, neașteptat și fermecător, The Treasure confirmă statutul lui Corneliu Porumboiu de joker al Noului Val din cinemaul românesc.
Michał Oleszczyk – RogerEbert.com
În ultimele sale 10 minute, filmul se transformă într-o fabulă ironică, aproape magică, iar scena finală poate că este una dintre cele mai convenționale și izbitoare decizii luate vreodată de Porumboiu, dar chiar și așa rămâne unul dintre jucătorii-cheie ai Noului Val Românesc și mă bucur să văd că a revenit în formă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)