Știri
 

De ce eu? (2015)

De ce eu?

 
de-ce-eu-poster
de-ce-eu-poster
de-ce-eu-poster

De ce eu? (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
27.02.2015
Durata:
125 minute
Rating:
AP-12
Site oficial:
De ce eu? (2015)
Distribuit în România de:
,
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 8 critici/bloggeri de mai jos.
83%
83


Parerea ta
4 voturi

 
Actori

Sinopsis De ce eu? (2015)

Bazat pe fapte reale, De ce eu? spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.0

 
Recenzii De ce eu? (2015)
 
 Mihai Cosmin – Am doar 18 ani
De ce Eu? rămâne un film surprinzător de plăcut, bine documentat și regizat, cu ajutorul căruia Tudor Giurgiu nu lasă să se stingă amintirea unui tânăr procuror, care a ales să nu-și trădeze propriile principii.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
De ce eu? e documentat şi profesionist în trecerea de la documentare la dramatizare. Dar, în măsura în care se prezintă ca un film politic, el consfinţeşte […] o înţelegere limitată a politicului.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Filmul lui Giurgiu este o creație ce combină stilul cinematografic mainstream cu cel independent realizând o detașare de genul de film promovat în ultimii ani în România și care ne-au adus nenumărate premii internaționale.
Anca Fronescu – Film Reporter
Filmul m-a făcut să retrăiesc un cotidian înecăcios, m-a făcut să îmi amintesc de disperarea trăită la nivel personal când, încercând să faci ceva corect și transparent, te lovești de bolovani grei, unii imposibil de mișcat.Ion Indolean – Film Sense
Regizorul Tudor Giurgiu se află la al treilea lungmetraj de ficțiune și a ajuns la desăvârșirea stilului care i se potrivește cel mai bine. Cu De ce eu?, consolidează linia peliculei româneşti de gen și stabilește o ștachetă ridicată în acest sens, al filmului comercial, îndreptat spre o audiență generală.
Andrei Şendrea – Liternet
De ce eu? confirmă îndemânarea lui Tudor Giurgiu de a (re)crea bucăţi de istorie recentă, infuzate de o anumită nostalgie colectivă (regizorul ştie să apese butoanele culturii populare), aşa cum se întâmplă şi în Despre oameni şi melci.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Tudor Giurgiu este un bun meseriaș. Stăpânește toate mijloacele necesare pentru a ține în frâu și a face coerentă o poveste alambicată, cu multe personaje și dedesubturi, construită pe scheletul mediatizatului caz al tânărului procuror Cristian Panait.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Giurgiu face o treabă bună ca regizor, chiar dacă De ce eu? arată mai degrabă ca o dramă TV


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)