Aliyah DaDa (2014)

Aliyah DaDa

Regia:
Scenariu:
100%
Premieră:
27-03-2015
Durată:
115 minute
Site oficial:
Aliyah DaDa (2014)
Distribuitor:
Magda Mihăilescu – AARC
Se vede bine că stăpânește materia, dar nu-și ascunde o dublă emoție: a apropierii de secretele istoriei și a întâlnirii cu unii dintre cei care au trăit-o.
Ion Gnatiuc – Liternet
A devenit deja un procedeu clasic ca filmele care abordează istoria, se gătesc din interviuri şi imagini de arhivă. Filmul Oanei însă depăşeşte tradiţionalul, aliniindu-se la un şir de documentare care explorează temele pe care le tratează şi în alte moduri artistico-vizuale
Eliza Nițu – Movie News
Oana Giurgiu se află pentru prima dată în hainele de regizor de documentar de cinema, pe aceasta ştiind-o ca producător LibraFilm şi director executiv al Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Cu toate acestea, Aliyah DaDa reprezintă un reviriment la capitolul documentare româneşti, nemasacrând faptele, fără să-i glorifice pe evrei, ci înfăţişând realitatea intim şi elocvent.
Delia Marc – Filme-cărți
Calitatea acestui film este data de mai multe elemente, printre care se detaseaza impactul vizual, de mare plasticitate si echilibru temporal, realizat intr-o maniera dadaista, pornita de la ideea reprezentantilor de frunte ai miscarii “dada” – Tristan Tzara si Marcel Iancu … poate dedesubtul fiind acela ca in valtoarea istoriei, in mijlocul pogromurilor, in speranta si visele sionismului, Da-Da, s-a impletit mereu cu usile trantite ale Nu-urilor de tot felul!
Emil Călinescu – CinEmil
Merita sa mergeti sa vedeti Aliyah DaDa? Cu siguranta da.