Anonymous (2011)

Anonim

Scenariu:
52%
Premieră:
04-11-2011
Site oficial:
Anonymous (2011)
Raluca Georgescu – Raluk
Un film care te va convinge, daca nu de vreo teorie a cospiratiei, cel putin de faptul ca opera lui Shakespeare este extraordinara, iar cuvintele au intotdeauna o putere incontestabila.
OanaVo – metropotam
In ansamblu, primim o lectie de istorie sau o interpretare a ei. Intram in viata reginei Elisabeta I a Angliei si ii descoperim personalitatea, iubirea pentru teatru si pentru scrierile lui Edward de Vere. Exista multe increngaturi, incurcaturi, legaturi de familie si tradari care te tin incordat pe scaun.
Floryan – FilmeTari
Mereu mi-au placut filmele sau documentarele cu si despre teorii ale conspiratiei, dar “Anonymous” este mai mult decat atat. Este despre istorie, despre lucruri nestiute, despre exagerari frumoase, despre o epoca in care razboiul insemna putere, iar rangul insemna bogatie. Si este de vazut. Lung, dar de vazut.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Datorită scenariului ingenios al lui John Orloff, regia precisă a lui Roland Emmerich și distribuția unor memorabil actori britanici, poți intra în sala de cinematograf fără să știi nimic despre film, să urmărești și să îndrăgești povestea, iar apoi să ieși convins că Shakespeare a fost, cu siguranță, o persoană interesantă.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
O fantastică, dar dubioasă teorie de conspirație despre cine a scris cu adevărat piesele lui Shakespeare, însuflețită de interpretarea superbă a actorilor și de cea mai reținută regie a lui Roland Emmerich de până acum.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Un film puțin cam prostesc, care, însă, se vrea a fi serios.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Nu este un film clasic, dar este atractiv.
A.O. Scott – N.Y. Times
Anonymous este o farsă vulgară la adresa literaturii tradiționale engleze și o insultă grosolană pentru imaginația umană. În afară de asta, nu e rău.
Peter Travers – Rolling Stone
Emmerich are mare noroc cu actorii săi.
Phil de Semlyen – Empire
O curbă descendentă pentru omul care a realizat 2012 și Independence Day. Dar, dacă vei căuta destul de mult, vei găsi câte ceva care să te încânte, cât de cât.
Michael Simms – FilmInk
această celebrare a artei de a spune povești este o experiență captivantă și remarcabilă din punct de vedere vizual și generoasă în emoții.
Jim Vejvoda – IGN
Anonymous arată impresionant, cu costume frumoase, decoruri și efecte speciale bine gândite, astfel încât reușește să readucă la viață Anglia din timpul reginei Elizabeta. Emmerich trebuie apreciat că de data asta nu a distrus lumea.
Geoffrey Macnab – The Independent
Distribuția, în general britanică, se străduiește fără succes să salveze un film care se ia prea mult în serios.
Peter Bradshaw – The Guardian
E entertaining într-un mod bizar: ca și cum aș vedea un film care ar susține că Salieri a scris muzica atribuită unui anume Mozart.
Christopher Null – FilmCritic
nu intra la Anonymous al lui Roland Emmerich sperând să descoperi ceva nou
Eric Kohn – Indiewire
Emmerich preia o poveste fără o valoare prea mare și ne oferă un film ca niciunul altul din cariera sa. Adică unul plictisitor.
Peter Calder – New Zealand Herald
Ca film de epocă, are meritele sale, dar, în realitate, este doar o poveste spusă de un idiot, plin de furie, care n-are nicio valoare.
Inge van Eetveldt – Channel 24
Dacă ești pregătit(ă) să te pierzi cu totul într-o poveste captivantă, dacă nu chiar amuzantă, despre o conspirație a Tudorilor – ești binevenit(ă).