Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (2013)

Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism

Premieră:
20-09-2013
Gen:
Durată:
89 minute
Distribuitor:
Victor Buzura – Poison Whiskey
„Metabolism” pare să fie cel mai personal film al lui Porumboiu, dar în același timp este cel mai puțin satisfăcător. Aproape că aș zice că a ratat o ocazie bună de a face un film mare despre materia fizică din care este compusă cinema-ul, despre modul în care acesta reflectă și influențează realitatea sau chiar despre condiția auteur-ului în sânul industriei românești de film.
Andrei Gorzo – Liternet
Complacerea într-o conştiinţă a derizoriului îşi are riscurile ei – riscuri de care Porumboiu ar trebui să ţină cont pe viitor -, dar, pînă una-alta, Metabolism… e o bucată de cinema evoluat pînă la un nivel la care nu are concurenţă în producţia românească din 2013.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism ” beneficieaza de prezenta unor actori capabili, invinsi din start de un scenariu fad.
Dana Alecu – Orașul meu
Cadrele lungi, care ating si noua minute, initial enervante, te prind intr-un ritm cu care ajungi sa te obisnuiesti. De aceea, cele 90 de minute ale filmului distorsioneaza perceptia timpului, incat sfarsitul te ia pe nepregatite.
Cristina Zaharia – Port.ro
Metabolism. Adică circulaţie, mişcare, digerarea nu numai a mâncării, a unei emoţii, ci şi a unei idei, a unui loc, a unei meserii care te străbate, te supune, te satură. Interesant.
Delia Marc – Filme-cărți
Am simtit uneori ca undeva, dedesubt, exista un filon real al vietii, dar ingropat atat de adanc intr-un munte de metabolism zdruncinat, incat poate numai printr-o exploatare cu cianuri i-as putea detecta stralucirea aurifera la suprafata.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Metabolism“ este un film profund autoreferenţial, care demonstrează unele dintre obsesiile de cineast ale lui Porumboiu: cadrele lungi (numai 17 în total), timpul real, un grad cât mai ridicat de obiectivitate, ideea de interval şi de trecere, respingerea naraţiunii de tip clasic, testarea aşteptărilor şi a limitelor spectatorilor.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
Nu e chiar acel Porumboiu cu care ne-am obișnuit, dar este o bucată de cinema românesc de artă care ne dă de gândit.
Eric Kohn – Indiewire
Pentru cei neobișnuiți cu cinema-ul românesc, Metabolism este o cufundare într-un stil inovativ de povestire.