Captain Phillips (2013)

Căpitanul Phillips

Premieră:
01-11-2013
Durată:
134 minute
Codruț Constantinescu – Filme-cărți
Un film care trebuie/merită a fi văzut.
Sarafu Ștefan – Cinefilul de serviciu
Captain Phillips este doar un alt produs banal, ambalat foarte bine de critici pentru a se vinde bine. Pe scurt, mult tam-tam pentru nimic.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Suspansul si dramatismul colaboreaza excelent in acest film.
Laura Meleacă – Cinemateca Trisk
Captain Phillips este o incantare pentru spectator, dar si o lectie despre curaj, supravietuire, tactici de aparare si asalt pe mare, mai presus de decizii bune sau nepotrivite luate de capitan in conditii de stres maxim.
Geoffrey Macnab – The Independent
Elementul dezamăgitor al lui Captain Phillips este că nu reușește să treacă dincolo de convențiile unui film de acțiune.
Peter Travers – Rolling Stone
Aceasta este interpretare de cea mai înaltă calitate într-un film care ridică ștacheta filmelor de acțiune/thriller bazate pe întâmplări reale.
Susan Wloszczyna – RogerEbert.Com
Pentru cei care ideea de pirat este reprezentată de Jack Sparrow – sau Long John Silver – această descriere va fi o trezire bruscă la realitate asupra a ceea ce înseamnă un model de pirat din secoul 21.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Această poveste prezentată de Paul Greengrass, în care rolul principal este al lui Tom Hanks, depășește orice așteptări.
Mark Rozeman – Paste Magazine
Captain Phillips dovedește că, în timp ce imitatorii săi poate că fac mai mult rău decât bine, Greengrass rămâne cineastul pe care cinefilii sunt norocoși să-l aibă în preajmă.
Owen Gleiberman – Entertianment Weekly
Greengrass te ține neliniștit – este un poet nervos al realității.
Dan Jolin – Empire
Atât Greengrass, cât și Hanks se află într-o formă demnă de premii într-o dramatizare inteligentă, complexă din punct de vedere sentimental, a unei încercări din realitate.
Matt Patches – IGN
Povestea adevărată plină de suspans din Captain Phillips este plină de interpretări superbe și o regie captivantă din partea lui Paul Greengrass.