Premieră:
23-11-2012
Gen:
,
Site oficial:
Cloud Atlas (2012)
Distribuitor:
Cloud Atlas m-a derutat complet. O parte din mine a rămas uimită de imagine, efecte vizuale, machiaj sau de complexitatea poveştii (poveştilor), o alta îl urăşte pentru aceeaşi complexitate a poveştii, dar şi pentru importanţa pe care şi-o atribuie prin fiecare secvenţă.
Laura Trișcă – Cinemateca Trisk
Cloud Atlas rămâne unul din cele mai bune filme pe care le-am văzut anul acesta în cinematograf.
Angela – Anzhela Movies
Daca initial durata pare o indragamadire de minute fara sens, personal nu am simtit scurgerea celor aproape trei ceasuri. Mesajul „Cloud Atlas” ramane stabil si valabil: pentru fiecare dintre noi exista “acasa”. Un film liric si intelept, apasator, care nu va cuceri prea multi partinitori in favoarea lui pentru ca putini cuceritori s-au inteles cu “Mr. Nobody” sau ”The Fountain”.
La nivel narativ Cloud Atlas este probabil cea mai complexă apariție în cinema de anul acesta, se vede încă din montaj și din multitudinea personajelor că filmul are la bază o carte cu o structură (cel puțin) drăcească, aparent opacă ecranizării. Însă se pare că a fost nevoie de trei regizori (Tom Tykwer, Andy Wachowski și Lana Wachowski) pentru a pune la cale acest soi de mantră, de (în)cântare vizuală, un fel de odă semi-filosofică adusă pan-conexiunii dintre oameni și sufletele lor.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Cloud Atlas te va emoționa și amuza, te va face să visezi și să te înfiori, rămânând cu tine și după genericul de final. Emană o vibrație care te convinge că în țesătura lucrurilor există mai mult sens decât ai impresia la prima vedere și că fire nevăzute ne învăluie pe toți, transformându-ne într-un organism gigantic, ce anulează cumva scurgerea timpului, existând în afara lui „acum”.
Delia – Filme-carti
O poveste pe care probabil, doar fratii Wachowsky ne-o puteau spune cinematografic, cu experienta si stiinta acumulate intr-un Matrix de neuitat. La fel de tragic-dramatic-tehnologistic srprinzator ca si Matrix, dar cu fior romantic si culmea, pe alocuri … cu savuroase tuse pline de umor criticist-satiric.
Gruia – Metropotam
Sa urmaresti sase povesti foarte diferite (din trecut, prezent, viitor si viitorul viitorului), amestecate fara nicio noima, este foarte obositor, pe alocuri plictisitor, dar mai ales halucinant, ca si cand ai fi intr-o stare hipnagogica din care nu te poti dezmetici.
Harry – Ain’t It Cool
Acest film are o alchimie interesantă care se simte perfect. Este un dar.
Peter Travers – Rolling Stone
În ciuda locurilor spectaculoase şi a designului vizionar, Cloud Atlas mi-a dat sentimentul că este incoerent. Trist. Dar acesta este adevărul adevărat.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Cloud Atlas este cu siguranţă o îndrăzneaţă piesă de cinematografie. Dar, deşi merită apreciere, chiar admiraţie, în cele din urmă nu este extrem de captivant.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Chiar dacă fraţii Wachowski şi Tom Tykwer au muncit pentru a realiza un film profund, povestea complexă din Cloud Atlas este departe de ceea ce s-ar fi dorit.
A.O. Scott – New York Times
Acesta, cu certitudine, nu este cel mai bun film al anului, dar îți oferă mai mult decât un film la preţul unui singur bilet.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Cu siguranţă acesta este unul dintre cele mai ambiţioase filme realizate vreodată.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Nu aş numi Cloud Atlas un film profund, dar ceea ce atrage este că Andy şi Lana Wachowski şi Tom Tykwer au crezut în tot ceea ce au adăugat în el.
Drew McWeeny – HitFix
Deşi nu este pentru toţi, Cloud Atlas este unul dintre puţinele filme preferate ale mele din acest an.
Henry Barnes – The Guardian
Cu o durată de 163 de minute, Cloud Atlas are toate semnele unei nebunii gigantice, iar cei nefamiliarizaţi cu romanul vor rămâne nedumeriţi.
Jordan Hoffman – Film.Com
Cloud Atlas este ca întraga serie Matrix. Începe absolut extraordinar, dar apoi sfârşeşte prin a deveni o corvoadă pretenţioasă.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Cerul nu este o limită pentru acest blockbuster artistic bine realizat, dar dramatic confuz.
Ilan Preskovsky – Channel 24
Ori o dezordine admirabilă, ori o capodoperă existențială, Cloud Atlas rămâne unul dintre filmele anului pe care trebuie să le vadă aproape oricine.